Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
25 porce/porcí
Brazilské sýrové pečivo
- 150 gramů sýru gruyére, nakrájeného na kousky
- 200 gramů Mléka
- 100 gramů rostlinného oleje, slunečnicového nebo řepkového
- 1 čajová lžička soli
- 250 gramů tapiokového škrobu
- 2 kusy vejce
-
6
25min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Předehřejte troubu na 180°C.
Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyére a strouhejte 10 sek./rychlost 9.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby dejte mléko, rostlinný olej a sůl a ohřívejte 5 min./90 °C/rychlost 1.
Přidejte tapiokový škrob a mixujte 20 sek./rychlost 6.
Sundejte mixovací nádobu, odložte ji stranou a nechte směs 10 minut vychladnout.
Pomocí stěrky vyškrabte tapiokovou směs ze dna mixovací nádoby.
Umístěte mixovací nádobu na své místo.
Přidejte vejce a sýr Gruyére a hněťte 2 min./ "Těsto" .
Nechte směs 20 minut odpočinout.
Ze směsi vytvarujte pomocí naběračky na zmrzlinu kuličky velikosti vlašského ořechu, položte je na pekáč pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Pao de queijo se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně.
Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.
Komentáře
Přidat komentář"čaj, ová" lžička taky super
"čaj, ová" lžička taky super
Opět díky thermomixu si můžu
Opět díky thermomixu si můžu doma uvařit třeba brazilské pečivo, parádní!
Co to je tapiokový škrob?
Co to je tapiokový škrob?
Zajímavé
Zajímavé
(bez předmětu)
Výborný
Výborný