3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jablečný štrůdl


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

30 kus/kusů

Těsto

  • 400 g hladká mouka
  • 250 g 100% tuku
  • 0,2 litru mléko
  • 1 rovná polévková lžíce cukr
  • špetka sůl

Náplň

  • jablko
  • pudinkový prášek vanilkový, na posypání
  • trocha cukr, dle sladkosti jablek
  • 6
    30min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Těsto
  1. Všechny ingredience dáme do mísy (tuk na kousky), zvolíme Těsto na 3 minuty.

    Těsto vyndáme na pomoučený vál a rozdělíme na třetiny.

    Každý kousek vyválíme do tvaru obdélníku.
  2. Náplň
  3. Jablka dáme do mísy a zvolíme rychlost 4 na 5s (množství jablek dle zvyklostí - více či méně naplněný štrůdl).
  4. Dokončení
  5. Jablka umístíme na těsto, zlehka posypeme podinkovým práškem a cukrem a těsto zamotáme.

    Potřeme trochou mléka.

    Pečeme na 220 stupňů cca 15 minut.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Těsto lze zamrazit a použít později


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář