3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Svěží ovocný zákusek


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

22 porce/porcí

Korpus

  • 5 kusů vejce
  • 150 gramů cukr
  • 150 gramů polohrubá mouka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 polévkových lžic teplé vody

Krém

  • 500 gramů šlehačka
  • 2 kusy zakysaná smetana
  • 2 kusy ztuhovač šlehačky
  • 2 kusy vanilkové cukry
  • 2 polévková lžíce cukr

Horní část s ovocem

  • 1 kus Ovocná galaretka
  • různé ovoce (i z plechovky)s
  • 1/2 litru voda
  • 6
    42min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

  1. Nejprve si dle návodu uvaříme galaratku (ovocná želatina), ať pomalu chladne.

    Zapneme troubu na 160 stupňů.
  2. Vymícháme bílky. Do Zamknout mixovací nádobu dáme metličku bílky pokojové teploty a 3 min/R3. Přendáme do jiné nádoby.




    Přidáme do Zamknout mixovací nádobu s metličkou žloutky s cukrem a vymícháme do pěny 1 min/R4. Pak přidáme zbytek surovin na korpus (bez bílků) a smícháme 30s/R 3,5. V polovině času setřeme pomocí stěrky směrem k hákům a pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme bílky a pomocí stěrky je pomalu přimícháme.


    Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme a dáme péct 10-15 min. Vyzkoušet špejlí, jestli je suchá, je upečeno. Nechat vychladit.
  3. Do studené Zamknout mixovací nádobu přidáme s metličkou velmi vychlazenou šlehačku a šleháme na R 3,5, jakmile ji máme téměř vyšlehanou, přidáme ztužovač. Nakonec smícháme stěrkou dohromady s cukry a zakysanou smetanou. Krémem potřeme vyhcladlý korpus.



    Naskládáme ovoce a přelejeme hodně vychlazenou galaretkou a dáme ztuhnout do ledničky.
  4. Postup 1.
  5. Postup 2.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Dezert je tak na plech o velikosti 25cm X 35 cm, aby se Vám vlezl do ledničky.

Krém rozetřete až ke stěnám a na něj pak velmi vychladlou galaretku, v momentě kdy už se pomalu sráží (aby vám nějakou dírkou nestekla dolů do korpusu)

Recept vhodný i pro Thermomix 31


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář