3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pečivo Ensaimadas


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 porce/porcí

  • Kvasnicové těsto
  • 50 g voda
  • 10 g čerstvé droždí
  • 90 g hrubá mouka
  • Těsto Ensaimada
  • 100 g voda
  • 75 g cukr
  • 2 vejce
  • 150 g vepřové sádlo
  • 410 g hrubá mouka
  • 0,5 čajové lžičky sůl
  • 2 polévkové lžíce olivový olej, plus trochu navíc
  • 50 g cukr
  • 6
    30min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby dejte 50 g vody a čerstvé kvasnice a ohřívejte 1 min./37 °C/rychlost 3.

    Přidejte 90 g pšeničné mouky a hněťte 1 min./rychlost 3.

    Těsto dejte do mísy, vytvarujte do koule, přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud nevykyne do dvojnásobku svého původního objemu (přibližně 20 minut).

    Do mixovací nádoby dejte vodu, cukr, vejce, 50 g sádla, kvasnicové těsto, pšeničnou mouku a sůl a mixujte 30 sek./rychlost 6.

    Hněťte 3 min./ Zamknout mixovací nádobu / Těsto.

    Zkontrolujte konzistenci těsta: mělo by být jemné, vláčné a mělo by si uchovávat svůj tvar, když ho vytvarujete do koule.

    Mezitím rozpusťte na pánvi 100 g sádla.

    Těsto dejte znovu hníst 3 min./ Zamknout mixovací nádobu / Těsto , otvorem ve víku nalijte na rotující nůž 2 polévkové lžíce olivového oleje.

    Těsto položte na olejem vymazaný povrch, rozdělte na 20 stejných kousků (každý přibližně 40 g).

    Poté je vyválejte do tenkých obdélníků (tak tenkých, jak je to jen možnétmrc_emoticons.;).

    Potřete rozpuštěným sádlem.

    Zarolujte.

    Zarolované těsto smotejte do tvaru šneku, abyste vytvořily Ensaimadu.

    Druhý konec zastrčte dospod tak, aby se neuvolnil během kynutí.

    Ensaimadas položte na plech pokrytý pečicím papírem.

    Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte kynout při pokojové teplotě přibližně 10 hodin. Zní to děsivě dlouho, ale vyplatí se...

    Ponechte mezi nimi dost místa na to, aby mohly nakynout.


    Předehřejte troubu na 180 °C.

    Do mixovací nádoby vložte 50 g cukru a mixujte 20 sek./rychlost 10.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Ensaimadas zakápněte vodou a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C po dobu 10-15 minut.

    Posypte cukrem ihned, jakmile je vyndáte horké z trouby.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Ensaimadas je typický moučník z Malorky. Nepostradatelnou a klíčovou složkou je sádlo, kterým se potírá uvnitř. Některé recepty přidávávají ve fázi potírání těsta sádlem i cukr se skořicí. Záleží na chuti. Výborné jsou ještě teplé. Díky sádlu jsou neuvěřitelně vláčné.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Mňam,moc mne to láká,..přesně

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:13.

    Mňam,moc mne to láká,..přesně tak, na snídani to musí být geniální tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 21:42.

    Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Velká pravda. Honza pekl a a

    Vložil Marie Stříbrná on 4. října 2013 - 16:20.

    Velká pravda. tmrc_emoticons.) Honza pekl a a mlaskala celá rodina. Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný recept a když se

    Vložil Jan Stříbrný on 3. října 2013 - 03:04.

    Výborný recept a když se nechá kynout přes noc, tak si pak ráno u snídaně celá rodina mlaská. tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,