3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Skořicovník


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Těsto

  • 500 gramů hladké mouky
  • 50 gramů cukru
  • 50 gramů másla
  • 1 kus vejce
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 250 gramů Mléka
  • 1 špetka soli

Náplň

  • cukr krupice
  • olej
  • skořice, mletá

Na potření

  • vejce
  • 6
    50min
    Doba přípravy 35min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    Těsto
  1. Do mixovací nádoby vložíme mléko, cukr, droždí a uděláme kvásek 1,5 minuty/[img title="Zamknout nádobu"]https://www.svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/mixingbowl.png[/img]/37C/R2.

    Přidáme mouku,máslo,vejce, sůl a hněteme 3 minuty/[img title="Zamknout nádobu"]https://www.svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/mixingbowl.png[/img]/[img title="Klas"]https://www.svetreceptu.cz/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/thermomix/corn.png[/img].

    Těsto necháme ještě 30 minut kynout.

    Z Těsta vyválíme plát který potřeme olejem posypeme cukrem a skořicí.

    Za rolujeme do rolády a nakrájíme na 3-4 cm kousky.

    Kousky skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme péct.

    Pečeme 15 minut při 200C.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Těsto můžeme místo skořice posypat mletýma ořechama.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Potírat bylinkovým máslem či

    Vložil ALENAPUNDY on 27. října 2014 - 00:33.

    Potírat bylinkovým máslem či panenským olejem, nepřijde mi zvrácené....Vše dle libosti každého přeci,  jest na každém jednotlivci jaké chce mít přísady dle zdravosti....   navíc oleje nedávám nikdy dosti, jen decentně pokapávám     ............  .......... tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Promin,ale potirat sladke

    Vložil mysch72 on 26. října 2014 - 19:11.

    Promin,ale potirat sladke testo bylinlovym maslem, nebo panenskym olivovym olejem je trochu zvracene.ne? tmrc_emoticons.~

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • ANO, TAKÉ TO TAK VIDÍM.....

    Vložil ALENAPUNDY on 26. října 2014 - 12:09.

    tmrc_emoticons.-) ANO, TAKÉ TO TAK VIDÍM..... Obsah náplně je dle každého libosti.... Potírám bylinkovým máslem nebo panenským olejem, používám vždy velmi malé množství jak tuku, oleje tak i cukru.... Dávám více bylinek, přidávám lněná semínka, skořici a mák.... tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-) 

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Myslim si,ze je to

    Vložil mysch72 on 26. října 2014 - 09:11.

    Myslim si,ze je to individualni kolik dat naplne, jen misto oleje bych testo potrela rozpustenym maslem.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Kolik surovin na náplň? Chybí

    Vložil Jan Stříbrný on 30. listopadu 2013 - 14:05.

    Kolik surovin na náplň? Chybí gramy. tmrc_emoticons.(

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělé!!!

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 21:54.

    Skvělé!!!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • mňam mňam

    Vložil Ivíšek on 27. listopadu 2013 - 22:30.

    mňam mňam Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • skvělý skořicovník

    Vložil yvonaj on 17. listopadu 2013 - 09:50.

    skvělý skořicovník

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,