Ingredience & Porce
4 osoba/osob
- 350 g polohrubé mouky
- 260 gzměklého másla
- 250 g cukr, moučka
- 120 g vlašských oříšků, jemně mletých
- 50 gkvalitního holandského kakaa
- 2−2,5 lžičky mleté skořice
- 6−8 drcených hřebíčků
- 1 lžíce mléka
Příprava
Roztočíme nože a vhodíme oříšky, meleme 7 sec, R 8. Hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři. Z mouky, změklého másla a ostatních ingrediencí vypracujeme lesklé těsto – R klas, 2 minuty, zpětný chod. Vypracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a přes noc necháme uležet. Těsto tvarujeme do formiček, uvnitř musí být tenké, okraje uhlazené. Formičky na pracny nevymazáváme, jejich teplota by měla být stejná jako teplota těsta. Naplněné formičky vkládáme na plech, společně pečeme vždy stejné velikosti, aby se stejnoměrně propékaly. Pečeme při 180° C, těsto se ve formičkách nejprve zvedne, poté splaskne (doba pečení je pouze orientační). Formičky vyndáváme, když jsou ve středu jakoby gumové. Když mírně vystydnou, vyklepneme je do mísy s moučkovým cukrem. Do zchladlých formiček dáme novou dávku, aniž bychom je vymazávali.
Pracny je nejlepší upéct o prvním adventu, na vánočním stole jsou pak proleželé a jen se rozplývají.
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářJinak jsou výborný!!
Jinak jsou výborný!! Doporučuju.
Míchat R klas, nebo zpětný
Míchat R klas, nebo zpětný chod?