3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jemný segedínský guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • Na knedlík:
  • 1/2 kostky čerstvé droždí
  • 150 g voda
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 kus vejce
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 kus rohlík, u,nebo housky den staré,nakrájet na kostičky
  • 1 polévková lžíce olej, na vymazání Varoma mísy
  • Na guláš:
  • 1 velká cibule,oloupat a překrojit na 8 kusů
  • 2 lžíce sádla
  • 500 g vepřového masa, nakrájet na menší kostky,maso může být jak libové,tak prorostlé
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 čajové lžičkydrceného kmínu
  • 2 polévkové lžícemleté sladké papriky,kdo má rád ostřejší dá jednu lžíci pálivé papriky
  • 1/2 čajové lžičkymletého pepře
  • 1 čajvá lžička mletého nového koření
  • 3 kusy bobkový list, sušený
  • 3 čaj, ové lžičky soli
  • 1 zeleninový bujón
  • 200 ml smetany na vaření (1 kelímek)
  • 3 polévkové lžíce hladká mouka
  • 1 a1/2 polévkové lžíce cukr
  • 1 polévková lžíce ocet, podle potřeby a chuti
  • voda
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Knedlík:

    1.Do mixovací nádoby nalejte vodu,vložte cukr a rozdrobené droždí a míchejte 1minutu/37°C/R1


    2.Přidejte vejce,mouku a sůl a míchejte 2 minuty/Zamknout mixovací nádobu/Těsto

    3.Těsně před koncem přidejte na kostky nakrájený rohlík,nebo housku.

    4.Nechte kynout aspoň 10 minut.

    5.Vymažte Varoma mísu a vložte do ní vytvořený knedlík.

    Originál receptu na knedlíky je v sekci Přílohy

    Guláš:

    1.Do mixovací nádoby vložíme cibuli a sekáme 6 sekund/R6


    2.Přidáme sádlo a restujeme 8 minut/100°C/R2

    3.Přidáme maso,sůl a koření a vaříme Zpětný chod/15 minut/R2

    4.Přidáme zelí,dolijeme vodou  do 1a3/4 litru,přidáme bujón a vaříme Zpětný chod/30 minut/Varoma

    5.Na víko položíme Varoma mísu s knedlíkem

    6.Po dovaření sundáme Varoma mísu a do omáčky přlejeme smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme Zpětný chod/5 minut/R3

    7.Dochutíme cukrem a octem

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborný

    Vložil Foxidek on 26. srpna 2023 - 14:19.

    Výborný

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborný a rychle vse hotové

    Vložil Andruše on 25. července 2017 - 18:23.

    výborný a rychle vse hotové

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jsem ráda,že Vám všem chutná

    Vložil Hajkova Jana on 6. března 2014 - 10:50.

    Jsem ráda,že Vám všem chutná tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Moc dobrý, právě jsem

    Vložil Jarki on 13. prosince 2013 - 20:02.

    Moc dobrý, právě jsem dovařila je to můj první segedín. Ikdyž je na zítra, tak jsem musela hned trochu s chlebem zbaštit. Při postupu jsem akorát pozměnila rychlosti, použila jsem vždy o rychlost míň.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Doporučuju. 

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 22:42.

    Doporučuju.  Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Prostě paráda, když je to vše

    Vložil Jan Stříbrný on 20. listopadu 2013 - 01:46.

    Prostě paráda, když je to vše v jednomtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • už jdu na to, věřím, že bude

    Vložil yvonaj on 8. listopadu 2013 - 20:52.

    už jdu na to, věřím, že bude chutnat

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,