Ingredience & Porce
2 porce/porcí
Mořský platýz
- 200 gramů mořského platýze nebo filety
- 500-700 gramů voda
- 1 čajová lžička citrónová šťáva
- 0,5 čajové lžičky sůl
- 200 gramů bílý žampión, čerstvý, čerstvých
- 1 čajová lžička máslo
- 1 kus cibule
- 300 gramů rajče
- 200 gramů mrkev
- 50 gramů zakysaná smetana
- 1 kostka zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 2 polévkové lžíce sekané petrželové natě
-
6
50min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Pokapte citrónem omytou a očištěnou rybu. Posolte a nechte odležet v lednici.
Dejte do nádoby vodu, do Varoma mísy rybu. Na Varoma tácek nakrájenou zeleninu a ten vložte do Varoma mísy po 20 minutách vaření. Vařte 35-40 min./Varoma/rychlost 2. Po uvaření odložte rybu stranou.
Zeleninu s bujónem dejte do nádoby a vařte 5 min./100°C/rychlost 2. Přidejte smetanu.
Rybu servírujte na talíř, zalitou omáčkou a posypanou petrželovou natí.
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář