3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rizoto se šafránem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Rizoto se šafránem

  • 1 šalotka
  • 40 gramů máslo
  • 40 gramů extra panenský olivový olej
  • 320 gramů rýže, na rizoto, např. Carnaroli
  • 100 gramů víno bílé, suché
  • 900 gramů voda
  • 1 polévková lžíce masový bujón, kostka (pro 0.5L), (kostka bujónu pro 0.5 l ), či zeleninového
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 kusy šafrán, každý 0,1 g
  • 40 gramů sýr, Parmazán, nastrouhaného
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.






    Přidejte 20 g másla a extra panenského olivového oleje, restujte 3 min/100°C/rychlostí 1.






    Přidejte rýži na rizoto, opražte 3 min/100°C/ Zpětný chod /rychlostí 1 bez vložené odměrky.






    Přidejte suché bílé víno, povařte 1 min/100°C/ Zpětný chod /rychlostí 1 bez vložené odměrky.






    Přidejte vodu, bujón, sůl a šafrán a vařte 14–15 min/100°C/ Zpětný chod /rychlostí 1, vložte varný košík namísto odměrky na víko mixovací nádoby.






    Naservírujte rizoto na misku, smíchejte se zbylým máslem a parmezánem a ihned podávejte.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý nápad.

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 14:33.

    Dobrý nápad.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Strouhat se dá i jinak jenže

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:47.

    tmrc_emoticons.D Strouhat se dá i jinak jenže na TM je to jednodušší a rychlejší ( hlavně z toho nebolí ruce tmrc_emoticons.)   )

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Nebýt TM, tak nevím na čem

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 22:00.

    Nebýt TM, tak nevím na čem bych ten Parmazán strouhal??? tmrc_emoticons.~

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,