3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hovězí roláda s okurkami


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • Náplň
  • 120 g cibule, přepůlené
  • 80 g nakládané okurky
  • 150 g uzená vepřová šunka, (nebo uzeného hovězího masa), nakrájené na kousky
  • 50 g slanina, různého typu, nakrájené na kosuky
  • 20 g hořčice
  • 2 ždibce pepř, mletý
  • Roláda
  • 600 g hovězího masa, (z kýty), nakrájeného na 4 tenké plátky
  • 1 čaj, ová lžička soli, plus trochu navíc
  • 2 špetky pepř černý, mletý, plus trochu navíc
  • 2 polévkové lžíce olej na smažení
  • 350 g voda
  • Omáčka
  • 40 g cibule
  • 50 g bílý žampión, čerstvý
  • 10 g máslo
  • 120 g zelenina, nakrájené na kousky (1 cm), např.: 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g pórku
  • 20 g hořčice
  • 20 g rajčatový protlak
  • 250 g červené víno
  • 1 kostka hovězí bujón (pro 0,5 l vody), nebo domácí pasty pro přípravu vývaru
  • 20 g hladká mouka
  • 70 g zakysaná smetana
  • 6
    25min
    Doba přípravy 25min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava


    1. Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny na náplň a sekejte 8-10 sek./rychlost 5.

    2. Plátky hovězí kýty rozklepejte pomocí paličky na maso či válečku do obdélníkového tvaru (přibližně 20x12 cm). Maso osolte a opepřete. Náplň rozdělte na čtyři stejně velké porce a každý plátek hovězího touto náplní pomažte. Maso zarolujte z kratší strany a spojte párátky anebo režnou nití.

    3. Hovězí rolády osolte a opepřete. Rozpalte pánev na střední teplotu, nalijte na ní olej na smažení, na pánev dejte hovězí rolády a osmahněte ze všech stran. Hovězí rolády přendejte do košíku. Do pánve opatrně nalijte vodu, abyste odstranili zbytky ze smažení, vodu přiveďte k varu, poté přelijte do mísy a odložte stranou.

    4. Do mixovací nádoby vložte cibuli a žampiony a sekejte 3 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    5. Přidejte máslo a vařte 3 min./Varoma/rychlost 1.

    6. Přidejte zeleninu, hořčici a rajčatové pyré, vodu z pánve, červené víno a kostku hovězího vývaru a nasaďte košík. Vařte 45 min./100 °C/rychlost 1.

    7. Do mísy nasypte mouku, přidejte kysanou smetanu a míchejte metlou, dokud směs není vláčná. Sundejte košík, odstraňte párátka anebo režné nitě z rolád a přendejte je do předehřátého hrnce. Omáčku mixujte 40 sek./rychlost 7.

    8. Přidejte směs z mouky a vařte 3 min./100 °C/rychlost 4. Omáčku dle chuti okořeňte a nalijte ji na rolády, přiveďte k varu a servírujte v míse.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář