3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

RAW Cuketovo-čokoládové řezy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Korpus

  • 150 g mandle, neloupaná
  • 60 g lískový ořech, se slupkou nebo bez slupky
  • 3 polévkové lžíce agáve sirup
  • 1/2 čajové lžičky vanilky

Náplň

  • 100 g kakového prášku
  • 50 g kakaovéo másla
  • 100 g kokosové mléko
  • 100 g agáve sirup
  • 2 polévkové lžíce mandlového másla
  • 1/2 čajové lžičky vanilky
  • 250 g cuketa
  • špetka himalajské soli

Dozdobení

  • 30 g lískový ořech, se slupkou nebo bez slupky
5

Příprava

    Korpus
  1. 1. Plech o velikosti 30x20 cm s vyšším okrajem "vypolstrujeme" potravinovou fólií, řezy pak líp půjdou ven.

     

    2. Do nádoby vložíme 150g mandlí a mixujeme 5 vteřin / R10 a dáme stranou.

     

    3. Do nádoby vložíme 60g lískových oříšků a mixujeme 8 vteřin / R10.

     

    4. Přidáme rozmixované mandle, agáve a vanilku a mixujeme 15 vteřin / R10. (Ořechy nám pustí tuk)

     

    5. Vzniklou hmotu ještě prohnětneme 1 min. / Zamknout mixovací nádobu / Těsto. Natlačíme na dno plechu a pěkně udusíme. Dáme do lednice.

     

     

  2. Náplň
  3. 1. Do nádoby vložíme 30g lískových oříšků a sekáme 15 vteřin / R3. Dáme stranou do misky.

     

    2. Do nádoby vložíme cuketu (bez jader) a strouháme 4 vteřiny / R5. Vymačkáme z ní vodu a dáme stranou do misky.

     

    3. Do nádoby vložíme kakaové máslo a topíme na 37 stupňů / 8 minut / R1.

     

    4. Poté přidáme kokosové mléko (můžete si ho vyrobit se strouhaného kokosu a kokosové vody z mladého kokosu v TM), agáve, mandlové máslo, vanilku, sůl, nastrouhanou cuketu a promícháme 10 vtěřin / R8.

     

    5. Nakonec přidáme kakaový prášek a mixujeme do hladka 30 vteřin / R10.

     

    6. Hotovou čokoládovou náplň nalijeme na korpus, sklepeme a zatřeseme s formou, aby byl povrh hladký.

     

    7. Nakonec posypeme nasekanými oříšky, kterém máme stranou.

     

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Řezy jsou vhodné pro ty co mají rádi méně sladké. Ti co mají rádi sladší, si budou muset přidat více agáve do čokoládové náplně tmrc_emoticons.).

Inspirace k receptu přišla od Jany Černé, nutriční gastronomky, kterou najdete na webových stránkách //www.zasadnezdrave.cz/."


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Tohle jsem hledala,děkuji.

    Vložil Jarmillka on 24. února 2015 - 14:36.

    Tohle jsem hledala,děkuji. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  •  ♥♥♥  NAPROSTO SKVĚLÁ

    Vložil ALENAPUNDY on 11. srpna 2014 - 23:10.

     ♥♥♥  NAPROSTO SKVĚLÁ INSPIRACE.............. BUDU TVOŘITI A DĚLATI VE STŘEDU, VELICE DĚKUJI ZA TENTO BÁJEČNÝ RECEPT........... I JÁ VŘELE DOPORUČUJI, PŘEJI VŠEM NÁM KRÁSNÉ VAŘENÍ A DOBROU CHUT.... Love

    ♥ alenapundy@gmail.com

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • tak toto je bomba doporučuji

    Vložil Moňulka on 11. srpna 2014 - 11:17.

    tak toto je bomba tmrc_emoticons.-) doporučuji

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,