3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hokaido polévka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

5 porce/porcí

Hokaido polévka - suroviny

  • 1000 g omyté dýně Hokaido, bez jader, na kostky, nechala jsem i se slupkou
  • 50 g máslo
  • 1 kus střední cibule (85g)
  • 2 stroužky česneku (10g)
  • 1 litr voda
  • 2 kostky zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
  • 1 smetany 12%, žlutá na vaření
  • trochu pepře černého mletého
  • 2 lístky bobkový list, sušený
  • 1/4 čajové lžičky muškátového oříšku mletého, nahradila jsem i muškátovým květem

Příloha na talíř

  • 300 g kostičky slaniny
  • 6 plátků toustového chleba, opéct na sucho, pak nakrájet na kostičky
  • 1 kelímek zakysané smetany, 12%
  • 6
    50min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    HOKAIDO polévka
  1. Dýni buď oloupeme nebo jsem dělala i se slupkou (jednoduššítmrc_emoticons.;) , ale musí se pořádně omýt kartáčkem.

    Pak ji rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky.
  2. 85g cibule a 2 stroužky česneku nasekat 5sek/R5, stáhnout stěny.
  3. Přidat 50g másla a nechat zesklovatět 6M/100°C/R2. Po minutě jsem stáhla stěny.
  4. Vložit kilo dýně na kostky a osmahneme 3M/70°C/R1 a pak ještě 3M/50°C/R1

    Dělala jsem i ze 715g dýně, ale pak dát míň vody. (Orientačně kolik gramů dýně, tolik gramů vody)
  5. K osmažené dýni přidáme 1l (stejný poměr vody jako dýně, např.750g dýně 750g) vlažné vody, 2 zelen. kostky bujónu, 15ml citron.šťávy, trochu pepře, 2 bobkové listy, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 zarovnanou lžičku soli. Vaříme zpětným chodem 25M/100°C/R1,5 Zpětný chod. Dle tuhosti dýně můžeme přidat dalších 5 minut vaření. Až je dýně měkká.
  6. Vyndáme 2 lístky bobk. listů, nasadíme víčko a mixujeme 1M/R4-7. Rychlost postupně zvyšujeme na R7
  7. Přilijeme kelímek smetany 12% na vaření a chvilčku prohřejeme 1M/40°C/R2. Ochutnáme a můžeme ještě přisolit a připepřit.
    Přelijeme do hrnce
  8. Příloha
  9. Tousty opečeme na sucho, použila jsem toustovač a pak nakrájíme na kostky
    Slaninu na kostičky
    Zakysaná smetana 12%
  10. Polévku nalejeme na talíř, dáme lžíci zakys. smetany, kostičky opečeného chleba a kostičky slaniny. DOBROU CHUŤ
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

na 715g dýně jsem použila 750g vody na vývar

Slaninu anglickou, ale můžeme i jiné druhy. Použila jsem i Královskou slaninu retro apod tmrc_emoticons.)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Chutila aj bez slaninky a chlebíka

    Vložil Lubka123 on 24. října 2016 - 16:47.

    Chutila aj bez slaninky a chlebíka Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Do křupava pečené kousky pečiva a...

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 22. srpna 2016 - 05:29.

    Do křupava pečené kousky pečiva a slaniny spolu s kopečkem zakysané smetany jsou opravdovou třešničkou na dortu. Bravo!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,