3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Losos ve smetanové omáčce se žampióny


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 600 gramů losos, filet, čerstvý, bez kůže a kostí, 8 ks
  • 50 gramů citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř, čerstvě umletý
  • 500 gramů voda
  • 2 kusy šalotka
  • 10 gramů máslo
  • 300 gramů bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
  • 50 gramů víno bílé, suché
  • 150 gramů žloutky
  • 200 gramů sýr, smetanového
  • 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
  • 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 2 špetky cukr
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřete, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
    2. Do Varoma mísy vložte balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
    3. Do mixovací nádoby nalijte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte 20 min./Varoma/rychlost 1. Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
    4. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte nadrobno 5 sek./rychlost 5.
    5. Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2.
    6. Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
    7. Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C Zpětný chod /rychlost 1.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář