Rozpalte to


Existují potraviny, které dokáží vášeň rozdmýchat více než jiné. Afrodiziaka. Za svůj název vděčí řecké bohyni lásky Afrodité. Ne nadarmo se o její nadpozemské kráse a milostných tajemstvích vyprávěly legendy. I ona věděla, že láska prochází žaludkem, a tak svým milencům servírovala smyslné lahůdky, které nejen lahodily mlsnému jazýčku, ale zároveň probouzely touhu a vášeň.

 

Okořeňte si život

Koření a byliny jsou nepostradatelnými pomocníky, ale i účinnými afrodiziaky. Jsou totiž bohaté na esenciální oleje. Stimulují krevní oběh a probouzejí sexuální energii. Věděli jste, že pepřové kýchnutí způsobuje i smyslné potěšení? Říká se, že přináší radost vdovám a zmírňuje impotenci plachých lidí. Pro zachování chuti rozdrťte několik zrnek pepře v Thermomixu®. To nenápadná bazalka v našich předcích vyvolávala vášeň a věřili, že ovlivňuje plodnost. Neváhejte si připravit domácí pesto. Spolu se špagetami to v Thermomixu® zvládnete do dvaceti minut. A na závěr tip pro dámy. Podle legendy okouzlila královna ze Sáby krále Šalamouna nejen svou inteligencí a bohatstvím, ale vůní. Když přišla do Jeruzaléma, natřela své tělo olejem ze skořice. Král Šalomoun jí nedokázal odolat. Provoňte svou domácnost třeba skořicovníkem. 

Skořicovník

 

Polévka je grunt

Podpořit svůj milostný život můžete i zdánlivě obyčejným pokrmem jako je bramborová polévka. Kromě jiného totiž obsahuje také celer a petržel, dvě silná afrodiziaka. Celer je vyhlášený díky velkému množství éterických olejů, které obsahuje. Jeho kořen zvyšuje potenci, zatímco nať touhu. To, že má blahodárný vliv na mužskou potenci věděli už staří Egypťané a celerovou polévku vařila i madame Pompadour králi Ludvíku XV. To petržel podporuje nejen chuť k jídlu. Má podobné účinky jako celer a navíc se dá zpracovat celá. Od kořene po listy. Ve starém Římě ji používali jak gladiátoři na zvětšení objemu svalů, tak i dámy toužící po jejich objetí. Každopádně pověst, že bílý kořen bojuje s nevalným dechem, je skutečně odůvodněná. Potřebujete ještě další argument, proč si dát k obědu bramboračku z Thermomixu®?

Babiččina bramboračka

 

Zavři oči když se červenám

Mezi ovoce mající afrodiziakální vlastnosti patří hroznové víno, broskve, maliny, ananas, fíky, datle a hlavně jahody. Ty jsou často nazývány královským ovocem či „plody Venušinými“. Drobná semínka na jejich povrchu obsahují vysoké množství zinek. A právě zinek je totiž nejdůležitější minerál, který ovlivňuje milostnou výkonnost. Nejoblíbenějším způsobem podávání je kombinace se sklenkou sektu. Daleko lépe však tělo vstřebá účinné látky v kombinaci s mléčnými produkty. Co takhle vyšlehat v Thermomixu® pevnou šlehačku a tou pak dozdobit jahodový pohár? Ke všemu tuto přírodní afrodiziakum si můžete pěstovat doma a je jedno, zda bydlíte v domě nebo bytě. Jahody se dají pěstovat, jak na zahrádce v záhoně, tak i na balkoně v květináči či truhlíku.

Jahodové daiquiri

 

Sladké mámení

Čokoláda působí blahodárně na lidský mozek a po staletí platí za účinné afrodiziakum. Najdete v ní “chemickou látku lásky“ fenyletylamin. Jde o přírodní amfetamin. který podporuje prožitky intimity a vášně. Kromě toho má silné antidepresivní účinky, zmírňuje pocit strachu, úzkosti a napětí. Mocnou sílu čokolády znali již Olmekové, Aztékové a Mayové v předkolumbovské éře. Běžně se vyráběl silný čokoládový nápoj, který pili panovníci před návštěvou svých harémů. V kakaových bobech se nachází hormon štěstí, podobný hormonu dopaminu, který lidské tělo produkuje v zamilovanosti. Aztéčtí bojovníci u sebe vždy nosili rozemleté kakao, rozpuštěním ve vodě tak získali potřebný energetický nápoj. Zahřejte se po procházce zimní krajinou šálkem horké čokolády. Uvidíte, co to s vámi udělá.

Horká čokoláda se šlehačkou