THERMOMIX: Tipy a triky


V dnešním videu vám ukážeme, jaké triky při vaření s multifunkčním kuchyňským přístrojem Thermomix naučil šéfkuchař Lubomír Landa herečku Markétu Hrubešovou.
 

Připravte si čerstvou domácí strouhanku z rohlíku s čerstvými bylinkami
Výhodou takto připravené strouhanky je, že do sebe nenasává téměř žádný tuk, proto je zdravější. Zároveň se v ní nedrží žádné plísně. V Thermomixu nadýchanou strouhanku vyrobíte za 10 vteřin.

Domácí majonéza bez vajíček
Bezvaječnou majonézu připravíte z mléka, oleje, hořčice a špetky soli. Majonéza je zdravější, jelikož neobsahuje žádná barviva ani konzervační látky. Náš tip: přidejte do majonézy česnek, chilli nebo křen. Vytvořte si z majonézy domácí tatarskou omáčku, kterou připravíte přidáním nakládaných okurek, cibule a špetky pepře.

Zeleninový salát nakrájejte za pár vteřin
Jak dlouho vám obvykle trvá krájení zeleniny na váš oblíbený salát? Vyzkoušejte velmi snadnou přípravu salátu v Thermomixu. Očištěnou zeleninu (třeba mrkev, papriku, zelí, okurku, bylinky) vložíte na 5 vteřin do Thermomixu a přidáte k ní lžíci olivového oleje. Výhodou takového zpracování je rovnoměrné promíchání oleje se zeleninou.

Recept na domácí marmeládu
Pokud máte zahrádku a potřebujete rychle zpracovat sezónní ovoce, vyzkoušejte snadné domácí marmelády. Do Thermomixu vložíte očištěné ovoce – výborný je třeba červený nebo černý rybíz, jahody a želírovací cukr. Během 10 minut máte uvařenou poctivou a voňavou domácí marmeládu. Využít třeba můžete i pomeranče a zkusit různé kombinace. Vzhledem k snadné údržbě přístroje se vám vyplatí zpracovat i malé množství ovoce.

Zažijte Thermomix naživo
http://thermomix.vorwerk.cz/cz/thermomix/zazijte-nazivo/