3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hovězí po Burgundsku (Bourguignon)


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Hovězí po Burgundsku

  • 1200 gramů hovězího masa, (plece,nebo krku, nakrájeného na kostky)
  • 320 gramů červeného vína
  • 2 kusy cibule, velké, oloupané a rozkrojené na půlky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 kusy mrkve, (očištěné, nakrájené na tlustější kolečka)
  • 200 gramů slaniny, nakrájené na malé kostičky
  • 30 gramů olivového oleje
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 150 gramů žampiónů, menších, rozkrojených na půlky
  • 1 kus bouquet garni, (kytička z petržele, bobkového listu, rozmarýnu a tymiánu)
  • 5 kusů kuliček černého pepře
  • sůl
5

Příprava

    Marinování
  1. Maso prolijte červeným vínem na nechte minimálně 12 hodin marinovat

  2. Před vařením víno z masa slijte a uchovejte ho pro další vaření.

  3. Příprava masa
  4. Do nádoby vložte cibuli a česnek a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5, poté pomocí stěrky stáhněte cibuli s česnekem ze stěn, zpět na dno nádoby.

  5. Přidejte mrkev, slaninu, olivový olej a restujte 3 minuty/100°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 1

  6. Přidejte maso a restujte 8 minut/100°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 1

  7. Do nádoby přilijte víno, vložte bujónovou kostku, žampiony, bouquet garni,sůl, pepř a vařte 30 - 40 minut/100°C/Counter-clockwise operation/Gentle stir setting

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Podávejte s křupavou bagetou


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář