Ingredience & Porce
1 litr/litrů
Vanilková zmrzlina
- 6 kusů vaječných žloutků
- 100 gramů krupicového cukru
- 1 polévková lžíce vanilkový cukr
- 500 gramů polotučného mléka
- 250 gramů smetany, 35%
-
6
8min
Doba přípravy 8minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
Příprava
Do mixovací nádoby nasypte a nalijte vaječné žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr, mléko a nastavte na 6 min./80 °C/rychlost 3.
Po zastavení minutníku přidejte čerstvou smetanu a mixujte 7 sek./rychlost 5. Nádobu sundejte z podstavce a nechte zchladit.
Po vychladnutí krém nalijte do formičky na ledové kostky nebo do jiné formy s plochým dnem a vložte do mrazničky.
Před podáváním vložte zmražený krém do nádoby a mixujte 1 min./rychlost 6, pomáhejte si stěrkou.
Pro dosažení více olejovité konzistence zmrzliny nasaďte do nádoby metličku a mixujte 20 sek./rychlost 4.
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Hned po namíchání přidejte do Thermomixu následující předem připravené ingredience: kelímek čokoládové drtě, nadrcené pistáciové oříšky, rozemleté kandované ovoce nebo například rozemletý nugát.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářZmrzlina byla vynikající. Na
Zmrzlina byla vynikající. Na mne sladší, příště uberu trošku cukru.
Ve Francii jsem nikdy nebyla,
Ve Francii jsem nikdy nebyla, tak aspoň si můžu uvařit jejich zmrzlinku
(bez předmětu)