Lahodný svět Cookidoo®


Digitální knihovna
'Cookidoo®' je on-line receptová platforma, kam každý měsíc přibude až 40 úžasných receptů. Můžete si ji představit jako velkou knihovnu plnou kuchařských knih z celého světa. Díky její digitální podobě ji ovšem máte vždy po ruce a bez vzorků jídel na protistraně receptu. Recepty jsou řazeny do tematických kolekcí, což je nejen přehledné, ale také velmi užitečné. Až budete mít chuť na pravé 'boloňské špagety', sáhnete po kolekci 'Italské menu'. Podle autentického receptu z kolekce 'Asie u vás doma' zase „umotáte“ prvotřídní 'jarní závitky'. Inspiraci na jedinečný dort najdete v kolekci 'Něco si přej'. Kromě kolekcí na české platformě 'Cookidoo®' máte přístup i k jejich zahraničním verzím. Stačí odhlásit se ze svého účtu a poté si v levém horním rohu vybrat vlajku té země, s jejímž jazykem si rozumíte.

Kuchařky od srdce
Z tisíce receptů si jednoduše sestavíte svůj osobní seznam přesně podle své chuti. Je to obdoba receptového sešitu, ve kterém máte založeny recepty po babičce a vlepené výstřižky z časopisů. Jenže písmo bledne a papírky se odlepují. Do osobního seznamu přidáte jen ty recepty z 'Cookidoo®', které opravdu plánujete vařit. Pojmenování je čistě na vás, ale pokud má váš Honza rád českou kuchyni a jeho osobní sešit je samá omáčka, knedlík a hustá polévka, titulujte sešit jednoduše, třeba „Honzovy srdcovky“. Sešity zohledňují i takové situace, jako je „Večeře do třiceti minut“, „Zdravě a chutně“ či „Nedělní pečení“. Podobné kuchařky v obchodech nekoupíte – vytvoříte si je srdcem přesně podle sebe a chutí vašich nejbližších.

Vím, co jím
Na své si přijdou i vyznavači raw food, palea, vegetariáni i vegani. A nezapomněli jsme ani na ty, kdo mají různá dietní omezení a vyhýbají se lepku, cukru nebo tuku. Vedle tematických kolekcí, které přímo naznačují, jaké recepty v nich najdete ('Bez lepku', 'Bez masa hravě', 'Bez cukru, ale sladce'…), si pomocí vyhledávače najdete i další inspiraci. Stačí zadat klíčové slovo, třeba „'"jahody"'“, a vyjede seznam všech jahodových dobrot. A že jich není málo! U všech receptů je navíc uvedena výživová hodnota a tip na servírování, takže vždy víte, co jíte.

Podle plánu
Na receptové platformě 'Cookidoo®' si také sestavíte týdenní plán večeří, víkendové menu nebo prázdninový jídelníček. Je to tak jednoduché, že to zvládnou i děti. Stačí k tomu počítač, mobilní telefon nebo tablet. Sami si vyberou, na které recepty mají chuť, a jedním tahem prstu je přesunou do příslušného dne v kalendáři. Pokud se jim bude některý recept obzvláště líbit, označí si ho hvězdičkou a ten se automaticky přesune do kategorie „oblíbený“. S nákupem surovin na vaření může pomoci zase váš partner. Týdenní plánovač totiž na základě vložených receptů sám vygeneruje nákupní seznam. Finální lístek stačí poslat e-mailem rodinnému nákupčímu nebo si jednoduše proškrtávat podle toho, jak ingredience vkládáte do nákupního košíku.

Cook-Key®
A teď to nejlepší. Všechny svoje oblíbené recepty, kolekce, osobní seznamy i týdenní plány na 'Cookidoo®' si můžete odeslat do 'Thermomixu®'. A to díky 'Cook-Key®', které je pomocí bezdrátového připojení k internetu přenese na jeho barevný displej. Ať už půjde o slavnostní večeři, rychlé špagety s rajčatovou omáčkou, lehkou pomazánku, nebo nadýchaný dort s krémem. Funkce Průvodce vařením vás provede celým procesem přípravy pokrmu stejně, jako by u vás stála vaše babička nebo špičkový šéfkuchař. A protože na 'Cookidoo®' můžete ke každému receptu přidat vlastní poznámku (např. více slaniny, ubrat cukr apod.), zobrazí se na displeji i tyto tipy. 'Cook-Key®' je klenot vašeho 'Thermomixu®'.