Za zážitky s Cookidoo®


Zavřete oči a vzpomeňte si na svou poslední dovolenou. Co si vybavíte? Koupání v moři, starobylé hrady, vysoké hory a průzračná jezera. Všechny tyto okamžiky máte jistě náležitě zdokumentované na fotografiích. Ale pak je tu ještě něco, co ve vás jistě zanechalo velmi silný zážitek. Jsou to místní speciality. Právě ta dokonale ochucená ryba s opečenými brambůrkami v malé řecké taverně je to, na co s láskou vzpomínáte ještě několik let. Mnohdy je to právě jídlo, které nás táhne do oné konkrétní země.

Kde zůstalo vaše srdce?
Můžete si snad vychutnat něco dokonalejšího než máslový francouzský croissant s šálkem 'kávy' ve stínu Eiffelovy věže, 'italské špagety' s masovou omáčkou z malé restaurace u Kolosea, 'thajské krevety v pálivé omáčce' s rýží z místního trhu či pravý americký 'hamburger se šťavnatým masem ' a bohatou náplní snědený v ikonickém baru s výhledem na sochu Svobody? Asi těžko. To pak takový suvenýr z dovolené nepředstavuje maketu indického Tádž Mahalu nebo slunečních brýlí ve tvaru Cheopsovy pyramidy, ale ingredience oněch nezapomenutelných pokrmů. Protože touha pochutnat si znovu je stejně velká jako zeď v Číně. Jenže nemáte recept a chuťové buňky také zapomínají…

Za zážitky
Máme pro vás dobrou zprávu: nemusíte hned kupovat letenky ani hledat originální recept mezi desítkami jeho verzí na internetu. 'Cookidoo' vás rázem přenese zpátky tam, kde se podávají smažené marocké cizrnové kuličky 'falafel' nebo zelený mexický poklad v podobě omáčky 'guacamole'. Na receptové platformě Cookidoo® naleznete přesně tytéž pokrmy, které vám nedají po příjezdu z dovolené spát. Už žádné návštěvy drahých restaurací, uvařte si je v klidu domova. Pozvěte své známé a kamarády na delikátní 'jehněčí kofty' s autentickými řeckými 'tzatziki' nebo pravou 'indickou kormu' s krémovou omáčkou.

Cookidoo® – kulinářský průvodce
A jak to kouzlo vlastně funguje? Je to jednoduché: po přihlášení na 'Cookidoo' se ocitnete v největší online databázi receptů pro 'Thermomix'. Jsou řazeny podle tematických kolekcí nebo typu pokrmu (např. polévka, hlavní chod – maso a drůbež, dezert). Stačí zadat jméno pokrmu nebo jednu z jeho ingrediencí a rázem najdete to, co hledáte. Poté si recept uložíte do oblíbených nebo některého z osobních seznamů (třeba Vzpomínky na Itálii nebo Naše cesta po Asii) a pomocí 'Cook-Key' je přenesete na dotykový displej svého 'Thermomixu'. Funkce Průvodce vařením vás pak provede celým procesem přípravy pokrmu tak, jako by za vámi stála italská „mamma“ a vařila s vámi.

Kdo vaří lépe
Vyberte si na platformě 'Cookidoo' kolekci, se kterou se prostřednictvím jejích 9 až 11 receptů vrátíte zpět na svou božskou dovolenou. Většinu kolekcí získáte za 119 Kč, ale na 'Cookidoo' naleznete i prémiové kolekce s exkluzivním obsahem za 179 Kč. Můžete na to jít ještě efektivněji. Získejte otevřený přístup k více než 1 500 receptům díky 'Cookidoo' členství Standard za 660 Kč ročně. Exotické pokrmy tak ochutnáte nejen na dovolené, ale můžete si je dopřávat po celých 12 měsíců. Pak se vám lehko stane, že vaše rodina nabyde reálného dojmu, že vy a váš 'Thermomix' vaříte lépe než zručný šéfkuchař ze španělského bistra.