Fórum Kuchyně Spojených států amerických


Edited by: Mixinka Thermomixová on 02/06/2014 - 17:40

2 příspěvků | Poslední odpověďsort

Tato země je plná imigrantů, kteří kromě svých zavazadel přivážejí i svou kulturu a kulinářské návyky. Je proto těžké říci, které jídlo je vlastně tradičně americké. Je to kukuřičný chléb, krocan, brusinky, borůvky, kukuřičné placky a kukuřičná kaše? I z tohoto výčtu jsou veškeré zmíněné pokrmy ke zvážení, jestli se jedná opravdu o původní americké recepty.

Každý region je ovlivněn národností kolonistů a druhem lokálně dostupných surovin. Severovýchodní část USA, nazývaná Nová Anglie, je známá vydatnými pokrmy dovezenými britskými kolonisty a také svými mořskými plody. Proto zde můžete narazit na brunšvický guláš, yankeeské dušené maso a bostonské vařené fazole. Jihovýchodní státy jsou charakteristické farmářským stylem vaření s mnoha smaženými jídly, hutnými omáčkami a sladkými dezerty. Odtud také pochází barbecue (BBQ), tedy pomalé grilování masa na dřevěném uhlí. Kdo by si nechtěl pochutnat na marinovaných nebo okořeněných vepřových žebírkách? Nám nejbližší kuchyně bude bezesporu ta, která se vaří v New Orleans. Toto město má zřetelně evropskou kulturu s vlastními recepty, ovlivněnou španělskými a francouzskými kolonisty a mnoha africkými imigranty. Ryby či steaky se grilují s krustičkou pepře a pálivého koření. Jambalaya a Gumbo jsou vynikající guláše z masa, klobás a mořských plodů. Pokud je vám bližší kombinace mexického a španělského jídla, ovlivněná původními indiánskými obyvateli, musíte se vydat do jihozápadních států, kde vás místní kuchyně doslova nadchne.

Nejlepší stejně bude, když si o této kuchyni nebudete pouze číst, ale přímo navštívíte některou americkou restauraci, až budete brázdit slavnou Route 66, která vede z Chicaga do Los Angeles...