Fórum Thermomix se v Portugalsku a Itálii nazývá Bimby


Edited by: Vorwerk vývoj r... on 03/04/2014 - 16:45

3 příspěvků | Poslední odpověďsort

Přesně tak... už desítek let se v Itálie o Bimby mluví, ale jenom poslední dva nebo tři roky se stala taková móda, že každá žena musí mít doma Bimby... často konverzace mezi ženami jde o recepty s Bimby. Zatím co v ČR, aspoň já takový pocit nemám, že holky se o tom zajímají nebo baví. Asi až Thermomix bude populárnější, lidi mu dají nový krátký a sympatičtější název, který asi bude končit na -ičko, jako hodně oblíbené a blízké věcí Smile  


Lidé, kteří stále nemají Thermomix a zajímají se o něj, mohou často narazit na slovo „Bimby“ a podivují se, co to vlastně znamená.

Thermomix je registrovanou obchodní značkou našeho oblíbeného kuchyňského pomocníka, ale v několika zemích je to právě Bimby. Bimby je registrovanou obchodní značkou pro Thermomix v Portugalsku a Itálii, protože zde již bylo slovo „Thermomix“ zaregistrováno pro jiný kuchyňský přístroj. Vzhledem k tomu, že Portugalsko a Itálie jsou země, kde je Thermomix nejpopulárnější, tento popisný název se rozšířil i za jejich hranice.

Do jisté míry je Thermomix oficiální název, ale Bimby je jeho přátelská přezdívka. Miliony spokojených majitelů o Thermomixu mluví jako o svém Bimby, a tak to děláme i my.

Thermomix je náš Bimby...