thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
15min
porce/procí
-- --
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 10 g zázvoru, nakrájeného na plátky
  • 50 g bambusových výhonků, nakrájených na kousky
  • 50 g mrkev, nakrájené na kousky
  • 30 g šunky, vařené
  • 250 g mleté vepřové maso
  • 1 čaj, ová lžička soli
  • 1 ždibec pepř černý, mletý
  • 1 čajová lžička sezamový olej
  • 24 kusů hub shiitake, čerstvé, střední velikosti (přibližně Ø 3-4 cm), nožičky vyhoďte
  • 400 g voda
  • 10 g kukuřičný škrob
  • 20 g rýžové víno
  • 1 kostka masový bujón, kostka (pro 0.5L), nebo domáci pasty pro přípravu vývaru
  • 1 polévková lžíce sójová omáčka
  • 2 jarní cibulka, nakrájené na plátky

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte zázvor a sekejte 2 sek./rychlost 8. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
    2. Přidejte bambusové výhonky, mrkev a šunku a sekejte 5 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
    3. Přidejte mleté vepřové, sůl, pepř a sezamový olej a mixujte 2 min./rychlost 2. Přendejte směs do mísy a rozdělte ji na 24 stejně velkých částí (přibližně 15 g), poté z nich vytvarujte masové kuličky. Do Varoma mísy a na Varoma tácek položte houby shiitake (spodní stranou kloboučku nahoru) a na každou z nich položte jednu masovou kuličku.
    4. Do Varoma mísy nalijte vodu, umístěte systém Varoma spolu s táckem na své místo a vařte v páře 15 min./Varoma/rychlost 1. Během vaření smíchejte v misce 10 g kukuřičného škrobu s rýžovým vínem a míchejte, dokud se zcela nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).
    5. Odložte systém Varoma stranou, do mixovací nádoby přidejte kostku masového vývaru a sójovou omáčku a míchejte 1 min./Varoma/rychlost 2. Otevřeným víkem nalijte na rotující nůž směs kukuřičného škrobu a rýžového vína.
    6. Přidejte jarní cibulku a vařte 1 min./100 °C/rychlost 1. Houby shiitake rozložte na předehřátý talíř a přelijte je zálivkou z jarních cibulek. Ihned podávejte.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Masové kuličky s houbami

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: