3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Taťkův guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Ingredience

  • 700 g na kostky nakrájené telecí nebo hovězí
  • 200 g cibule na čtvrtky
  • 250 g horké vody
  • 50 g olej nebo sádlo
  • sůl, pepř, celý kmín, nové koření, bobkové listy, majoránka, vegeta, sladká paprika

Na zahuštění

  • 100-150 ml vody
  • 3 polévkové lžíce hl. mouky
5

Příprava

    Postup
  1. 1. Do mix. nádoby vhodíme na čtvrtky cibuli a rozsekáme 8s/R4 (já to dělám na 2x, prvně 4s, stáhnu stěrkou a zase 4s). Přidáme olej nebo sádlo a osmahneme 7min/Varoma/R Vařečka. (Pokud používáte sádlo tak 8 min)


     


    2. Zvlášť v misce máme nakrájené maso, které osolíme a opepříme, promíchané vhodíme do mix. nádoby. Přidáme lžičku celého kmínu, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky majoránky (rozemenem mezi prsty) a naprogramujeme 5 min/Varoma/zpětný chod/R Vařečka.


     


    3. Maso nám pustilo šťávu, přidáme 2 malé kopenaté lžičky sladké papriky (kdo má rád, může přidat trošku pálivé) a promícháme 1min/Varoma/zpětný chod/R Vařečka.


     


    4. Podlejeme horkou vodou a dusíme do měkka. 35 min/100º/zpětný chod/R Vařečka. Tady bude záležet na tom mase, pokud by ještě nebylo měkké přidejte čas a popřípadě horkou vodu.Pokud se mi zdá, že mi nadbývá té šťávy, tak při zahuštění dám méně vody. Pak zase kdyby to bylo zahuštěné moc, přidejte trochu horké vody a promíchejte. Vyzkoušejte, popřípadě dosolte nebo dochuťte vegetou.


     


    5. Zahustíme. Zvlášť rozkvedláme  mouku s vodou. Naprogramujeme 2min/zpětný chod/R vařečka a otvorem ve víku pomalu přiléváme rozškvedlanou mouku s vodou.


     


    6. Mimo jiné zvlášť na pánvi opražíme 2  lžičky sladké papriky, jakmile ztmavne, hned přidáme do guláše a necháme minutu promíchat (třeba tu druhou minutu, kterou jsme naprogramovali u zahuštění), to dodá guláši tu správnou barvu. Do odstaveného guláše můžete přidat rozetřený česnek a promícháte, to už záleží na vás.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Nejlepší je odležený druhý den.

Je to Taťkův guláš, protože recept mám od něj a ten jeho mi vždycky chutnal nejvíc.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • výborný, dávám jedničku, zkusím příště...

    Vložil petik.k on 7. července 2017 - 14:15.

    výborný, dávám jedničku, zkusím příště zahustit bramborou.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborný, dávám jedničku, zkusím příště...

    Vložil petik.k on 7. července 2017 - 14:10.

    výborný, dávám jedničku, zkusím příště zahustit bramborou.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tedy Fialodeni, dobrá práce.

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 12. května 2016 - 15:28.

    Tedy Fialodeni, dobrá práce. Knedlíky máte taky z Thermomixu? tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Ještě posílám foto...

    Vložil fialodeni on 12. května 2016 - 15:24.

    Ještě posílám foto...

    Denisa

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vynikající guláš!  Všem nám

    Vložil fialodeni on 23. dubna 2016 - 15:50.

    Vynikající guláš!  Všem nám moc chutnal, hlavně druhý den byl skvělý.

    Denisa

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • ...nebo místo rumu přidat

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 4. dubna 2016 - 12:33.

    ...nebo místo rumu přidat pivo.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Doporučuji přidat v bodě 3

    Vložil permo on 2. dubna 2016 - 19:53.

    Doporučuji přidat v bodě 3 ještě frťana koňaku - pravověrní Češi dají RUM. Nezahušťuji moukou, ale k masu přidám nastrouhanou bramboru. Jinak výdorný gulášek.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jsem moc rada, ze vam chutnal

    Vložil Jarki on 16. února 2016 - 15:48.

    Jsem moc rada, ze vam chutnal tmrc_emoticons.-)

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Moc dobrý gulášek!!!

    Vložil Zlatka on 14. února 2016 - 16:23.

    Moc dobrý gulášek!!!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,