3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pražma v solné krustě


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

  • 1 pražmy, očištěné, vykuchané, 800-1000 g
  • 2000 g sůl, hrubá
  • 700 g voda
  • olivového oleje, dle chuti
  • 1 citrón
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby nalijte vodu a ohřívejte 8 min./Varoma/rychlost 1.
    2. Do Varoma mísy nasypte vrstvu soli, na ni položte pražmu a zasypte ji zbylou solí. Rukama sůl pevně uplácejte okolo ryby.
    3. Sundejte odměrku, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 20 min./Varoma/rychlost 1. Před sejmutím systému Varoma jej nechte několik minut vychladnout.
    4. Opatrně rozbijte solnou krustu a odstraňte z pražmy sůl a kůži. Vyndejte polovinu ryby, poté odstraňte kosti a pak vyndejte druhou polovinu ryby. Rybu servírujte na talířích a zakápněte ji extra panenským olivovým olejem a citronovou šťávou.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Recept je velice dobře

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:06.

    Recept je velice dobře popsaný, ráda vyzkouším. Ryby mám celkově ráda a hlavně jsou zdravé tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Zkoušel jsem dělat pražmy jak

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 01:30.

    Zkoušel jsem dělat pražmy jak ve Varoma tak v troubě souběžně.Výsledek je stejný v obou případech. Ve Varoma tedy úspornější. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,