Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Ingredience
- 400 g dlouhozrnná rýže
-
6
1h 20min
Doba přípravy 50minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- Očistíme slávky - starým nožem nebo drátěným kartáčkem oškrábeme povrchové nečistoty. Trčící uzdičku odstraníme vytáhnutím směrem ke kulatější části slávky.
Slávky musí zůstat po čištění uzavřené. Všechny otevřené vyhoďte! - Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložte česnek, jednu šalotku a na kusy nakrájenou citronovou trávu. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
- Přidejte olivový olej (10g) a restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
- Do
"Zamknout mixovací nádobu" přidejte slávky. Ponechte 3 min/120°C/
"Zpětný chod" / rychlost
"Jemné míchání" .
- Do
"Zamknout mixovací nádobu" nalijte víno a vodu a nechte provařit 5 min/ 100°C/
"Zpětný chod" /rychlost
"Jemné míchání" . Slávky se otevřou.
- Vylijte obsah
"Zamknout mixovací nádobu" stranou do misky. Slávky postupně vyjměte a vyloupejte. Tekutinu uchovejte v misce, budeme ji potřebovat při přípravě rýže.
Slávky, které zůstaly pevně uzavřené vyhoďte. Vyřaďte také ty, které po otevření sytě zčervenala, zmodrala nebo zčernala.
Tělíčka slávek zdravých jsou růžová nebo žlutá. - Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložte slupek a jadérek zbavená rajčata, mixujte 5sek/ rychlost 3. Odložte stranou do misky.
Slupky zbavíte rajčata snadno tak, když je přelijete horkou vodou, po chvíli pak slupku naříznete nožem a stáhnete. - Do čisté
"Zamknout mixovací nádobu" vložte jednu šalotku a 2 polévkové lžíce čerstvé petržele. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
- Do
"Zamknout mixovací nádobu" přidejte olivový olej (10g) a vyloupané slávky. Restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
- Přidejte nasekaná rajčata a vařte 3 min/100°C/rychlost 1.
- Rýži odvažte ve varném košíku, propláchněte vodou a vysypte do
"Zamknout mixovací nádobu" .
- Přidejte 800g tekutiny ze slávek, kterou jsme si odložili stranou, osolte a vařte 18min/100°C/
"Zpětný chod" /rychlost 1.
Sledujte v průběhu vaření a podle potřeby event. podlijte vývarem ze slávek nebo vodou. - Ihned podávejte. Na talíři ozdobte čertvou petrželkou.
Příprava slávek
Příprava rizota
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Ke konzumaci lze použít prázdnou skořápku jako kleštičky místo vidličky.
Rizoto je výborné také s koriandrem. Svěží chuť dodá limeta.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDobré ráno, to je v pořádku....
Dobré ráno, to je v pořádku.
Svět receptů prošel drobnou změnou designu a ovládání. Na odstranění vzniklých problémů pracujeme.
Děkujeme za recept a trpělivost.
Bohužel je svetreceptu stále...
Bohužel je svetreceptu stále nefunkční
tak přidávám ingredience sem a pokusím se nahrát ještě ráno.
850g slávek
400g dlouhozrnné rýže
2ks šalotky
2 stroužky česneku
3 kusy citrónové šťávy
20g olivového oleje
2 polévkové lžíce čerstvé petrželky
3 větší rajčata
800g vody
150g suchého bílého vína nebo sektu
Od včera se snažím nahrát recept,...
Od včera se snažím nahrát recept, ale nedaří se mi to