3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rizoto se slávkami, rajčaty a bylinkami


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Ingredience

  • 400 g dlouhozrnná rýže
  • 6
    1h 20min
    Doba přípravy 50min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    Příprava slávek
  1. Očistíme slávky - starým nožem nebo drátěným kartáčkem oškrábeme povrchové nečistoty. Trčící uzdičku odstraníme vytáhnutím směrem ke kulatější části slávky.

    Slávky musí zůstat po čištění uzavřené. Všechny otevřené vyhoďte!
  2. Do Closed lid vložte česnek, jednu šalotku a na kusy nakrájenou citronovou trávu. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
  3. Přidejte olivový olej (10g) a restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
  4. Do Closed lid přidejte slávky. Ponechte 3 min/120°C/Counter-clockwise operation/ rychlost Gentle stir setting.
  5. Do Closed lid nalijte víno a vodu a nechte provařit 5 min/ 100°C/Counter-clockwise operation/rychlost Gentle stir setting. Slávky se otevřou.
  6. Vylijte obsah Closed lid stranou do misky. Slávky postupně vyjměte a vyloupejte. Tekutinu uchovejte v misce, budeme ji potřebovat při přípravě rýže.

    Slávky, které zůstaly pevně uzavřené vyhoďte. Vyřaďte také ty, které po otevření sytě zčervenala, zmodrala nebo zčernala.

    Tělíčka slávek zdravých jsou růžová nebo žlutá.
  7. Příprava rizota
  8. Do Closed lid vložte slupek a jadérek zbavená rajčata, mixujte 5sek/ rychlost 3. Odložte stranou do misky.

    Slupky zbavíte rajčata snadno tak, když je přelijete horkou vodou, po chvíli pak slupku naříznete nožem a stáhnete.
  9. Do čisté Closed lid vložte jednu šalotku a 2 polévkové lžíce čerstvé petržele. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
  10. Do Closed lid přidejte olivový olej (10g) a vyloupané slávky. Restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
  11. Přidejte nasekaná rajčata a vařte 3 min/100°C/rychlost 1.
  12. Rýži odvažte ve varném košíku, propláchněte vodou a vysypte do Closed lid.
  13. Přidejte 800g tekutiny ze slávek, kterou jsme si odložili stranou, osolte a vařte 18min/100°C/Counter-clockwise operation/rychlost 1.


    Sledujte v průběhu vaření a podle potřeby event. podlijte vývarem ze slávek nebo vodou.
  14. Ihned podávejte. Na talíři ozdobte čertvou petrželkou.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Ke konzumaci lze použít prázdnou skořápku jako kleštičky místo vidličky.

Rizoto je výborné také s koriandrem. Svěží chuť dodá limeta.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobré ráno, to je v pořádku....

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 13. června 2016 - 04:56.

    Dobré ráno, to je v pořádku.

    Svět receptů prošel drobnou změnou designu a ovládání. Na odstranění vzniklých problémů pracujeme.

    Děkujeme za recept a trpělivost.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Bohužel je svetreceptu stále...

    Vložil MysMas on 12. června 2016 - 20:06.

    Bohužel je svetreceptu stále nefunkční tmrc_emoticons.-( tak přidávám ingredience sem a pokusím se nahrát ještě ráno.

    850g slávek

    400g dlouhozrnné rýže

    2ks šalotky

    2 stroužky česneku

    3 kusy citrónové šťávy

    20g olivového oleje

    2 polévkové lžíce čerstvé petrželky

    3 větší rajčata

    800g vody

    150g suchého bílého vína nebo sektu

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Od včera se snažím nahrát recept,...

    Vložil MysMas on 12. června 2016 - 18:57.

    Od včera se snažím nahrát recept, ale nedaří se mi to

    už jsem to přepisovala 8x. Nyní se recept publikoval, ale ingredience se mi samy mažou.. nechápu proč. Fotky do receptu mi také nejdou vložit. Zkouším různé prohlížeče a nic.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,