Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Ingredience
- 400 g dlouhozrnná rýže
-
6
1h 20min
Doba přípravy 50minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Očistíme slávky - starým nožem nebo drátěným kartáčkem oškrábeme povrchové nečistoty. Trčící uzdičku odstraníme vytáhnutím směrem ke kulatější části slávky.
Slávky musí zůstat po čištění uzavřené. Všechny otevřené vyhoďte! - Do
vložte česnek, jednu šalotku a na kusy nakrájenou citronovou trávu. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
- Přidejte olivový olej (10g) a restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
- Do
přidejte slávky. Ponechte 3 min/120°C/
/ rychlost
.
- Do
nalijte víno a vodu a nechte provařit 5 min/ 100°C/
/rychlost
. Slávky se otevřou.
- Vylijte obsah
stranou do misky. Slávky postupně vyjměte a vyloupejte. Tekutinu uchovejte v misce, budeme ji potřebovat při přípravě rýže.
Slávky, které zůstaly pevně uzavřené vyhoďte. Vyřaďte také ty, které po otevření sytě zčervenala, zmodrala nebo zčernala.
Tělíčka slávek zdravých jsou růžová nebo žlutá. - Do
vložte slupek a jadérek zbavená rajčata, mixujte 5sek/ rychlost 3. Odložte stranou do misky.
Slupky zbavíte rajčata snadno tak, když je přelijete horkou vodou, po chvíli pak slupku naříznete nožem a stáhnete. - Do čisté
vložte jednu šalotku a 2 polévkové lžíce čerstvé petržele. Sekejte 5 sek/rychlost 5.
- Do
přidejte olivový olej (10g) a vyloupané slávky. Restujte 3 min/120°C/ rychlost 1.
- Přidejte nasekaná rajčata a vařte 3 min/100°C/rychlost 1.
- Rýži odvažte ve varném košíku, propláchněte vodou a vysypte do
.
- Přidejte 800g tekutiny ze slávek, kterou jsme si odložili stranou, osolte a vařte 18min/100°C/
/rychlost 1.
Sledujte v průběhu vaření a podle potřeby event. podlijte vývarem ze slávek nebo vodou. - Ihned podávejte. Na talíři ozdobte čertvou petrželkou.
Příprava slávek
Příprava rizota
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní
11
Tip
Ke konzumaci lze použít prázdnou skořápku jako kleštičky místo vidličky.
Rizoto je výborné také s koriandrem. Svěží chuť dodá limeta.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDobré ráno, to je v pořádku....
Dobré ráno, to je v pořádku.
Svět receptů prošel drobnou změnou designu a ovládání. Na odstranění vzniklých problémů pracujeme.
Děkujeme za recept a trpělivost.
Bohužel je svetreceptu stále...
Bohužel je svetreceptu stále nefunkční
tak přidávám ingredience sem a pokusím se nahrát ještě ráno.
850g slávek
400g dlouhozrnné rýže
2ks šalotky
2 stroužky česneku
3 kusy citrónové šťávy
20g olivového oleje
2 polévkové lžíce čerstvé petrželky
3 větší rajčata
800g vody
150g suchého bílého vína nebo sektu
Od včera se snažím nahrát recept,...
Od včera se snažím nahrát recept, ale nedaří se mi to