3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rolky z čerstvého tuňáka s bramborovým salátem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

  • Rolky z tuňáka
  • 2 artyčok
  • 1 polévková lžíce citrónová šťáva, na opláchnutí
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek petržele,čerstvé, pouze listy (10 g)
  • 1 kus citrónová kůra, z 1/4 citronu
  • 20 g strouhanka
  • 30 g tuňáka, čerstvého
  • sůl, dle chuti
  • pepř černý, mletý, dle chuti
  • 12 plátků tuňáka, čerstvého, (1000 g)
  • 40 g extra panenský olivový olej
  • 500 g brambora, oloupaných, nakrájených na kousky
  • 1000 g voda
  • 1 bobkový list, suchý
  • Omáčka
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g extra panenský olivový olej
  • 50 g víno bílé, suché
  • 0,5 tsp zeleninového vývaru, domácího
  • 6
    20min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Artyčokům odtrhněte listy od lůžek (70 g), lůžka opláchněte ve vodě s citronovou šťávou.
    2. Do mixovací nádoby vložte lůžka artyčoků, šalotku, česnek, petržel a citronovou kůru a sekejte 15 sek./rychlost 7. Polovinu z takto vzniklé směsi přendejte do mísy a odložte stranou.
    3. Do druhé poloviny přidejte strouhanku, 30 g tuňáka, sůl a pepř a mixujte 20 sek./rychlost 6. Tuto směs naneste na plátky tuňáka, každý plátek zabalte a pomocí párátek spojte konce tak, aby se plátky neotevřely. Na Varoma tácek položte vlhký, vyždímaný pečicí papír a na něj klaďte rolky z tuňáka. Rolky potřete olivovým olejem a poté je osolte a opepřete.
    4. Do Varoma mísy vložte brambory a položte do ní Varoma tácek.
    5. Do mixovací nádoby vložte špetku soli a bobkový list a nalijte vodu, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 25 min./Varoma/rychlost 1. Odložte systém Varoma stranou. Šťávu z vaření si uschovejte na omáčku. Mixovací nádobu vyčistěte a vysušte.
    6. Do mixovací nádoby vložte zbývající artyčokovou směs, olej, 40 g olivového oleje a vařte 5 min./100 °C/rychlost 1.
    7. Přidejte víno, zeleninový vývar a 100 g šťávy z vaření a vařte 5 min./Varoma/rychlost 1.
    8. Mixujte 20 sek./rychlost 4.
    9. Rolky z tuňáka a brambory servírujte na velkém talíři; celý talíř zalijte omáčkou a zakápněte zbývajícím olejem.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář