3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švýcarské sýrové fondue


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

Švýcarské sýrové fondue

  • 2 stroužky česneku
  • 600 g sýru gruyére, nakrájeného na kousky
  • 200 g sýru ementálu, nakrájeného na kousky
  • 420 g vína, bílého, suchého
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 20 g třešňovice
  • 2 špetky pepře černého, mletého
  • 0,5 čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
  • 0,5 čajové lžičky červené papriky, sladké
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte stroužky česneku a sekejte 3 sek./rychlost 8.
    2. Přidejte sýry a sekejte 10 sek./rychlost 7.
    3. Přidejte 400 g vína a ohřívejte 8 min./90 °C/rychlost 2. Během vaření smíchejte v misce kukuřičný škrob s třešňovicí a 20 g vína a míchejte dokud se vše nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).
    4. Tuto směs přidejte spolu s kořením do mixovací nádoby a vařte 3 min./100 °C/rychlost 3. Sýrové fondue přelijte do teplovzdorného hliněného hrnce nebo nádoby na fondue a postavte na vařič.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  •  :) moc zajímavý recept,

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:42.

     tmrc_emoticons.) moc zajímavý recept, velice rychlý a snadný tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • K tomu už jen víno a posedět

    Vložil Jan Stříbrný on 27. listopadu 2013 - 14:52.

    K tomu už jen víno a posedět s přátelitmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,