Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
- 2 stroužek česneku
- 600 g sýr gruyére, nakrájeného na kousky
- 200 g sýr ementál, nakrájeného na kousky
- 420 g víno, bílé, suchého
- 20 g kukuřičný škrob
- 20 g třešňovice
- 2 špetky pepř černý, mletý
- 0,5 čajové lžičky muškátni orešek
- 0,5 čajové lžičky červená paprika, sladká
-
6
5min
Doba přípravy 5minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte stroužky česneku a sekejte 3 sek./rychlost 8.
- Přidejte sýry a sekejte 10 sek./rychlost 7.
- Přidejte 400 g vína a ohřívejte 8 min./90 °C/rychlost 2. Během vaření smíchejte v misce kukuřičný škrob s třešňovicí a 20 g vína a míchejte dokud se vše nespojí (nesmí zůstat žádné hrudky).
- Tuto směs přidejte spolu s kořením do mixovací nádoby a vařte 3 min./100 °C/rychlost 3. Sýrové fondue přelijte do teplovzdorného hliněného hrnce nebo nádoby na fondue a postavte na vařič.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentář:) moc zajímavý recept,
K tomu už jen víno a posedět
K tomu už jen víno a posedět s přáteli