Nová kuchařka "Vaříme dětem"


Uběhl rok od uvedení nového Thermomixu® TM5 na český i světový trh. Český tým receptových developerů pod vedením Pavly Beníškové připravil novinku i pro letošní podzim. Po vydání kuchařek Menu na každý den a Pečte s námi byla v září představena nová kuchařská kniha Vaříme dětem, na které se z části podílela i známá česká herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

To nejlepší pro naše nejmenší

Snad každý rodič touží dát svým dětem jen to nejlepší. Zatímco tatínkové přemýšlí, jak zajistit bezstarostnou budoucnost svých ratolestí, maminky řeší veškerá rizika, která číhají na každém rohu na jejich malé andílky. Při nákupech ostražitě zkoumají každou etiketu a složení na ní, než vloží vybraný produkt do nákupního košíku. V hlavě jim k tomu rodinná kalkulačka neustále ukazuje, na kolik je ta „sranda“ pro jejich miláčky měsíčně vyjde. Stačí si spočítat, že například kromě dětského příkrmu platíte za práci dalších lidí, dopravu, skladování, skleničku atd. Navíc kromě šetření v často napjatém domácím rozpočtu s určitostí víte, jak kvalitní suroviny a jak šetrné postupy používáte.

Rychlá a čistá práce

Šest let, tolik přibližně každá průměrná vdaná žena stráví svůj život úklidem domácnosti. Týdně vás tak stojí úklid vašeho rodinného hnízda 987 minut života. Když připočteme k tomu péči o děti, tak se velmi často octneme v časovém deficitu. To už stojí za to se zamyslet nad tím, jestli by nějaká část činností nešla dělat jinak a efektivněji. Nevaříte dětské příkrmy, protože jsou příliš pracné a jejich přípravou strávíte spoustu času? Zašpiněné nože a prkénka po krájení surovin, hrnec na dušení zeleniny, další hrnec na dušení masa atd. jsou minulostí… Dejte vale hoře špinavého nádobí po vaření dětského jídla. V Thermomixu® zvládnete vše a s minimem zašpiněného kuchyňského náčiní.

Kuchařka Vaříme dětem

Thermomix® kuchařka s dětskými jídly obsahuje 76 receptů, rozdělených podle věkových kategorií. V první si tak na své přijdou ti úplně nejmenší. Seznámí se se zeleninou, kaší, polévkami a postupně ochutnají i svou první svíčkovou. Druhá kapitola se věnuje jídlu pro děti ve věku jednoho roku až tří let. Závěrečná část knihy je věnována dětským oslavám a dobrotám, které na party prostě nesmějí chybět. Tuto část jsme připravili ve spolupráci s herečkou, moderátorkou a především skvělou kuchařkou a autorkou několika kuchařek Markétou Hrubešovou, která je velkým fanouškem Thermomixu® a milovnicí dobrého jídla.

Cílem této knihy je seznámit její čtenáře se základními pravidly ve výživě dětí v různých obdobích jejich vývoje. Bude vám průvodcem na cestě k chutné, vyvážené stravě pro ty nejdůležitější lidi na světě.