Fórum Australská kuchyně


Edited by: Mixinka Thermomixová on 02/20/2014 - 15:46

2 příspěvků | Poslední odpověďsort

Nevšední chutě a suroviny jsou doménou Asie a Oceánie, do které můžeme zařadit i Austrálii. Ať již máte chuť na čerstvý talíř z mořských plodů, moderní jídlo z klokaního masa v asijském stylu, nebo krokodýlí klobásu, Austrálie je tím správným místem. Nejen pokrmy, ale i kvalitním vínem je známá oblast Hunter Valley nedaleko Sydney. Zde se můžete seznámit s lidmi, kteří stojí za výrobou místních vín, a se kterými si můžete promluvit o jejich vinařském umění. Budete tak mít možnost vychutnat si svou oblíbenou odrůdu vína v kombinaci se sýry místí výroby. Z Hunter Valley se přesuneme do další vinařské oblasti, která je pouze několik kilometrů vzdálená od Melbourne na jihu země. Tato oblast je známá jako Yarra Valley, kde mezi vlnícími se kopci je rozmístěno okolo 55 vinařství, od malých rodinných až po slavné Chateau Yering a Domain Chandon.

O australském vínu lze povídat hodiny a hodiny, ale bez pořádného jídla by nám za chvilku nebylo do zpěvu. Poblíž Cairns, až na severu Východního pobřeží, si můžete pochutnat na míse exotického ovoce, obsahující banány, papáju, mango, ananas a liči, a to vše z místní produkce. V tomto regionu s úrodnou sopečnou půdou se daří nejen ovoci, zeleným tropickým deštným pralesům a čistým tropickým vodám, ale také mořským plodům a zvěřině. Jakmile se ocitnete v Darwinu, můžete ochutnat asijsko-pacifické chutě v aromatickém tropickém stylu. Kokosové palmy se budou houpat ve větru a vůně syčících pokrmů satay a pikantních nudlí se bude linout vzduchem.

 Kdo by nechtěl zapomenout na shon velkoměst a jel si odpočinout do země Krokodýla Dundeeho. :-D