3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pohanková raw kaše s mákem a jablky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

raw pohanková kaše

  • 300 gramů pohanky - světlá kroupy, namočená/aktivovaná/klíčená
  • 3 polévkové lžíce medu, nebo melasy, nebo jiného sladidla (agave, jakon, kokosový nektar)
  • 0,2 litru voda, nebo dle potřeby

maková přísada

  • 80 gramů máku modrého mletého, meleme na ručním mlýnku těsně před optimálně
  • 1 kus citrón, šťáva z citronu

jablka

  • 2-4 kusy goldem delicious, gala,.., dle chuti a možností:)

skořice mletá

  • 1 čajová lžička dle chuti, na ozdobu (sonnentor)
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    1) pomletí máku a příprava jablek
  1. pokud máme mlýnek na ruční mletí máku, tak jej použijemetmrc_emoticons.) - mák je tímto mletím chutově nejlepší (uvolní se více prospěšných látek pro tělo)

    pokud nemáme a nebo se nám nechce ruční mlýnek použít, začneme v termomixu s mákem - vložíme do nádoby mák a meleme na rychlost 8 cca 5 sekund...poté odložíme bokem

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. 2) kaše
  4. pohanku vložíme do nádoby a zalijeme vodou

  5. mixujeme na rychlost 8 cca 6 sekund

  6. koukneme pod víko a ze stěny setřeme dolů, co na ni uplpělo

  7. mixujeme jestě jednou nebo i vícekrát, dokud nemáme hladkou kaši (můžeme přilít více vody - chceme více tekutou formu)

  8. kdo chce kaši teplou, ohřeje ji na 37 nebo 40 stupňů - míchání nastavíme alespon na rychlost 3 (jinak se nám to neprohřeje celé, ale jen u dna) a čas cca na 5 minut

  9. přidáme med (dle chuti více či méně), namletý mák a citronovou šťávu dle chuti

  10. promícháme na rychlost 3 cca 10 sekund

  11. přidáme jablkové kousky a mixujeme na rychlost 6 cca 6 sekund (pokud chceme větší kusy, tak třeba jen 3 sekundy)

  12. kdo chce kaši teplou opět zahřejeme na 40 stupňů (po přidání máku a jablek, dojde k ochlazení) cca 7 minut na rychlost alespon 3

  13. ozdobíme jablkem dle fantazie a poprášíme mletou skořicí
  14. používám značku Sonnentor

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

kaše i maková přísada lze použít i každá zvlášť

maková přísada se promění v makovou omáčku, když přidáte citronovou šťávu a med (nebo agave, jakonový nebo jiný sirup) a vodutmrc_emoticons.)

místo jablek lze použít jakékoli jiné sezónní ovocetmrc_emoticons.)

já tuto kaši večeřím, neboť ctím informaci, že vápník se dobře vstřebává na večertmrc_emoticons.)...mák je opravdu nabitý vápníkem dobře využitelným pro organismus (lépe než z mléka či mléčných produktů)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobrý Leni! Jen tak dál!   

    Vložil Lenicca on 5. dubna 2015 - 14:38.

    tmrc_emoticons.) Dobrý Leni! Jen tak dál! 

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,