3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

RAW burgery plněné RAW klobásou a RAW hořčicí


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

RAW burgery

  • 200 g mandle, neloupaná
  • 100 g rajče, sušené, na 1/2h - 1h namočit do vody, aby změkli
  • 100 g dýňové semeno, na 20 min namočit do vody
  • 200 g cuketa
  • 200 g jablko
  • 1/2 červená paprika
  • 200 g lněné semínko, na 1/2h - 1h namočit do dvojnásobku vody, hodně nabydou na hmotnosti
  • 5 polévkových lžic psyllia
  • 1 čajová lžička himalajské soli
  • 1/2 čajové lžičky chilli koření
  • 1/2 čajové lžičky kurkuma

RAW klobása

  • 200 g rajče, sušené, na 1h namočit do vody
  • 200 g slunečnicových semen
  • 100 g dýňové semeno
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky himalajské soli
  • 1/4 čajové lžičky kmín, drcený
  • 1 čajová lžička červená paprika
  • 1 čajová lžička italského koření

RAW hořčice

  • 30 g hořčičného bílého semínka
  • 30 g hořčičného černého semínka
  • 0,2 litru jablečného octu
  • 1 kus citrón, vypeckovaného
  • 3 polévkové lžíce agáve
  • 3 polévková lžíce ořechového kešu másla
5

Příprava

    RAW burgery
  1. Sušené rajčata, dýňové semínka a lněné semínka slijeme a propláchneme vodou a vložíme do nádoby.

     

    Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny a mixujeme cca 30 sec - 1 min / R10. Mělo by Vám vzniknou těsto/hmota s většími kousky.

     

    V případě potřeby dochuťte kořením dle vlastní chutě.

     

    Těsto tvarujeme na placičky o průměru 5 cm a výšky 0,5 cm a pokládáme na pečící papír. Sušíme v sušičce cca 8-10h dle typu sušičky.

  2. RAW klobása
  3. Do mixovací nádoby vložíme 30 g slunečnicových semen a 20 g dýňových semen => sekáme na jemno 5-7 sek. / rychlost 6. Odložíme stranou do misky.

     

    Nádobu nevyplachujeme, vložíme česnek a sekáme 5 sek. / rychlost 5.

     

    Sušené rajčata slijeme v košíku, propláchneme vodou a vložíme do nádoby. (Můžeme použít i rajčata namočená v oleji - ty pak nemusíme 1h namáčet ve vodě).

     

    Přidáme všechny zbylé suroviny (semínka a koření) a mixujeme 1 min. / rychlost 6. Rychlost postupně zvyšujeme až na R10. Pomáháme si stěrkou.

     

    Přidáme na jemno posekané semínka a mícháme 1 min. /Closed lid / Dough mode.

     

    Hotové těsto vyndáme na potravinářskou fólií a tvarujeme klobásy. Z této dávky vzniknou 3 klobásy dlouhé cca 25 cm o průměru 2,5 cm. Dáme stuhnout do lednice na 1/2 hod. nebo na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájela. tmrc_emoticons.)

  4. RAW hořčice
  5. Bíle a černé hořčičné semínka namočíme na 12h - 1den do jablečného octu.

     

    Než začneme s hořčicí připravíme si ořechové máslo s kešu: 200 g kešu ořechů mixujeme na 50 sek. / rychlost 10. Máslo máme hotové, přendáme do skleněné nádoby a skladujeme v lednici nejdéle 1 měsíc.

     

    Jestli budete dělat ořechové máslo před hořčicí, nádobu nemyjeme.

     

    Hořčiční semínka slijeme, propláchneme a vložíme do nádoby. Přidáme vypeckovaný citrón, agáve a ořechové máslo a mixujeme 2 min. / rychlost 7.

     

    Dochucujeme dle chuti. Jemnější chuť domácí silné hořčice docílíte přidáním ořechového másla.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Podávejte se salátem, rajčaty či jinou zeleninou, kterou máte rádi. tmrc_emoticons.;)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář