RECEPT PRO THERMOMIX ®
Ingredience & Porce
12 porce/porcí
RAW burgery
- 200 g mandle, neloupaná
- 100 g rajče, sušené, na 1/2h - 1h namočit do vody, aby změkli
- 100 g dýňové semeno, na 20 min namočit do vody
- 200 g cuketa
- 200 g jablko
- 1/2 červená paprika
- 200 g lněné semínko, na 1/2h - 1h namočit do dvojnásobku vody, hodně nabydou na hmotnosti
- 5 polévkových lžic psyllia
- 1 čajová lžička himalajské soli
- 1/2 čajové lžičky chilli koření
- 1/2 čajové lžičky kurkuma
RAW klobása
- 200 g rajče, sušené, na 1h namočit do vody
- 200 g slunečnicových semen
- 100 g dýňové semeno
- 2 stroužky stroužek česneku
- 1/2 čajové lžičky himalajské soli
- 1/4 čajové lžičky kmín, drcený
- 1 čajová lžička červená paprika
- 1 čajová lžička italského koření
RAW hořčice
- 30 g hořčičného bílého semínka
- 30 g hořčičného černého semínka
- 0,2 litru jablečného octu
- 1 kus citrón, vypeckovaného
- 3 polévkové lžíce agáve
- 3 polévková lžíce ořechového kešu másla
-
6
12h 30min
Doba přípravy 30minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Sušené rajčata, dýňové semínka a lněné semínka slijeme a propláchneme vodou a vložíme do nádoby.
Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny a mixujeme cca 30 sec - 1 min / R10. Mělo by Vám vzniknou těsto/hmota s většími kousky.
V případě potřeby dochuťte kořením dle vlastní chutě.
Těsto tvarujeme na placičky o průměru 5 cm a výšky 0,5 cm a pokládáme na pečící papír. Sušíme v sušičce cca 8-10h dle typu sušičky.
Do mixovací nádoby vložíme 30 g slunečnicových semen a 20 g dýňových semen => sekáme na jemno 5-7 sek. / rychlost 6. Odložíme stranou do misky.
Nádobu nevyplachujeme, vložíme česnek a sekáme 5 sek. / rychlost 5.
Sušené rajčata slijeme v košíku, propláchneme vodou a vložíme do nádoby. (Můžeme použít i rajčata namočená v oleji - ty pak nemusíme 1h namáčet ve vodě).
Přidáme všechny zbylé suroviny (semínka a koření) a mixujeme 1 min. / rychlost 6. Rychlost postupně zvyšujeme až na R10. Pomáháme si stěrkou.
Přidáme na jemno posekané semínka a mícháme 1 min. /
"Zamknout mixovací nádobu" /
"Těsto" .
Hotové těsto vyndáme na potravinářskou fólií a tvarujeme klobásy. Z této dávky vzniknou 3 klobásy dlouhé cca 25 cm o průměru 2,5 cm. Dáme stuhnout do lednice na 1/2 hod. nebo na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájela.
Bíle a černé hořčičné semínka namočíme na 12h - 1den do jablečného octu.
Než začneme s hořčicí připravíme si ořechové máslo s kešu: 200 g kešu ořechů mixujeme na 50 sek. / rychlost 10. Máslo máme hotové, přendáme do skleněné nádoby a skladujeme v lednici nejdéle 1 měsíc.
Jestli budete dělat ořechové máslo před hořčicí, nádobu nemyjeme.
Hořčiční semínka slijeme, propláchneme a vložíme do nádoby. Přidáme vypeckovaný citrón, agáve a ořechové máslo a mixujeme 2 min. / rychlost 7.
Dochucujeme dle chuti. Jemnější chuť domácí silné hořčice docílíte přidáním ořechového másla.
RAW burgery
RAW klobása
RAW hořčice
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Podávejte se salátem, rajčaty či jinou zeleninou, kterou máte rádi.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářMasař hlásí, nejlepší
Masař hlásí, nejlepší