3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

RAW burgery plněné RAW klobásou a RAW hořčicí


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

RAW burgery

  • 200 g mandle, neloupaná
  • 100 g rajče, sušené, na 1/2h - 1h namočit do vody, aby změkli
  • 100 g dýňové semeno, na 20 min namočit do vody
  • 200 g cuketa
  • 200 g jablko
  • 1/2 červená paprika
  • 200 g lněné semínko, na 1/2h - 1h namočit do dvojnásobku vody, hodně nabydou na hmotnosti
  • 5 polévkových lžic psyllia
  • 1 čajová lžička himalajské soli
  • 1/2 čajové lžičky chilli koření
  • 1/2 čajové lžičky kurkuma

RAW klobása

  • 200 g rajče, sušené, na 1h namočit do vody
  • 200 g slunečnicových semen
  • 100 g dýňové semeno
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky himalajské soli
  • 1/4 čajové lžičky kmín, drcený
  • 1 čajová lžička červená paprika
  • 1 čajová lžička italského koření

RAW hořčice

  • 30 g hořčičného bílého semínka
  • 30 g hořčičného černého semínka
  • 0,2 litru jablečného octu
  • 1 kus citrón, vypeckovaného
  • 3 polévkové lžíce agáve
  • 3 polévková lžíce ořechového kešu másla
5

Příprava

    RAW burgery
  1. Sušené rajčata, dýňové semínka a lněné semínka slijeme a propláchneme vodou a vložíme do nádoby.

     

    Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny a mixujeme cca 30 sec - 1 min / R10. Mělo by Vám vzniknou těsto/hmota s většími kousky.

     

    V případě potřeby dochuťte kořením dle vlastní chutě.

     

    Těsto tvarujeme na placičky o průměru 5 cm a výšky 0,5 cm a pokládáme na pečící papír. Sušíme v sušičce cca 8-10h dle typu sušičky.

  2. RAW klobása
  3. Do mixovací nádoby vložíme 30 g slunečnicových semen a 20 g dýňových semen => sekáme na jemno 5-7 sek. / rychlost 6. Odložíme stranou do misky.

     

    Nádobu nevyplachujeme, vložíme česnek a sekáme 5 sek. / rychlost 5.

     

    Sušené rajčata slijeme v košíku, propláchneme vodou a vložíme do nádoby. (Můžeme použít i rajčata namočená v oleji - ty pak nemusíme 1h namáčet ve vodě).

     

    Přidáme všechny zbylé suroviny (semínka a koření) a mixujeme 1 min. / rychlost 6. Rychlost postupně zvyšujeme až na R10. Pomáháme si stěrkou.

     

    Přidáme na jemno posekané semínka a mícháme 1 min. / / .

     

    Hotové těsto vyndáme na potravinářskou fólií a tvarujeme klobásy. Z této dávky vzniknou 3 klobásy dlouhé cca 25 cm o průměru 2,5 cm. Dáme stuhnout do lednice na 1/2 hod. nebo na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájela. tmrc_emoticons.)

  4. RAW hořčice
  5. Bíle a černé hořčičné semínka namočíme na 12h - 1den do jablečného octu.

     

    Než začneme s hořčicí připravíme si ořechové máslo s kešu: 200 g kešu ořechů mixujeme na 50 sek. / rychlost 10. Máslo máme hotové, přendáme do skleněné nádoby a skladujeme v lednici nejdéle 1 měsíc.

     

    Jestli budete dělat ořechové máslo před hořčicí, nádobu nemyjeme.

     

    Hořčiční semínka slijeme, propláchneme a vložíme do nádoby. Přidáme vypeckovaný citrón, agáve a ořechové máslo a mixujeme 2 min. / rychlost 7.

     

    Dochucujeme dle chuti. Jemnější chuť domácí silné hořčice docílíte přidáním ořechového másla.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
11

Tip

Podávejte se salátem, rajčaty či jinou zeleninou, kterou máte rádi. tmrc_emoticons.;)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář