Ingredience & Porce
4 porce/porcí
- 500 gramů mrkev, na kousky
- 100 gramů pórek
- 1 kus rajče
- 500 gramů voda
- 1 kostka bujón (pro 0,5 l)
- 800 gramů brambora, nakrájených na čtvrtky
- sůl, dle chuti
- 4 plátky rybí filé, (zhruba 800 g)
- 1 kus citrón
- 4 čajové lžičky hořčice
- 50 gramů zakysaná smetana
- pepř černý, mletý, dle chuti
-
6
15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
Příprava
1. Do mixovací nádoby vložte 200 g mrkve a pórek nakrájené na kousky a mixujte 6 sek. /rychlost 5.
2. Do mixovací nádoby přidejte rajče, vodu a kostku bujónu.
3. Předem očištěné a na čtvrtky nakrájené brambory dejte do košíku a lehce posolte, vložte do mixovací nádoby a uzavřete nádobu.
4. Zbývající mrkev nakrájejte škrabkou na široké nudle a vložte do Varoma mísy.
5. Každý plátek ryby položte na obdélník alobalu, pokapejte citronovou šťávou, potřete 1 lžičkou hořčice, 1 lžičkou zakysané smetany, osolte a opepřete.
6. Ochucené plátky ryby zabalte do alobalu, položte na tácek z Varoma mísy, vložte do Varoma mísy, položte na víko Thermomixu a vařte 30 min./ Varoma / rychlost 1.
7. Varoma mísu dejte stranou. Do mixovací nádoby přidejte zbytek zakysané smetany a mixujte 30 sek. / rychlost 10.
8. Podávejte jako omáčku k rybím plátkům v alobalu se zeleninou.
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Komentáře
Přidat komentářRyby jsou velmi zdravé a
Ryby jsou velmi zdravé a chutné
Rybu děláme často, ale v
Rybu děláme často, ale v alobalu jsme ji ještě nezkusili, díky za tip
Vyzkouseno a misto file porce
Vyzkouseno a misto file porce lososa - skvele! Doporucuji
Janulka