3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Vytisknout
[X]

Vytisknout

džem z kiwi a banánů


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

2 skleniček/sklenic

Suroviny

  • 350 gramů oloupaných kiwi, překrojených na poloviny
  • 150 gramů oloupaných banánů, nakrájených na kusy
  • 1 čajová lžička citrónová šťáva
  • 250 gramů cukr
  • 1 čajová lžička agar-agar
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte kiwi, banány a citronovou šťávu a sekejte 7 vteřin/rychlostí 4.

    2. Přidejte cukr a agar-agar, vařte 8 minut/100°C/Zpětný chod/rychlostí 2.

    3. Vyzkoušejte bod tuhnutí džemu, nalijte do 2 teplých omytých zavařovacích sklenic se šroubovacími víčky a ihned uzavřete.

    4. Zavařovací sklenice otočte na 10 minut dnem vzhůru

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Zkouška bodu tuhnutí: než začnete džem vařit, dejte si podšálek do mrazničky. Položte 1 čajovou lžičku džemu na studený podšálek. Až se ochladí,stlačte jej prstem. Pokud se džem zvrásní, je džem hotový. Pokdu ne, vařte další 2 minuty a vyzkoušejte znovu.Používáte - li jablečný petkin či agar-agar, možná bude nezbytné trošku přidat.

Abyste zajistili uchovatelnost, umyjte sklenice řádně horkou vodou s přídavkem přípravku na mytí nádobí, poté je vysušte v troubě zapnuté na nízkou teplotu nebo je umyjte v myčce. Džem nalévejte do sklenic, které jsou ještě teplé.

Máte - li rádi džem bez malých kousků ovoce, vařte džem bez Zpětný chod a mixujte rychlostí 8.

Po otevření džem skladujte v lednici až po dobu jednoho měsíce.

Obměny

Na broskvový džem vložte do mixovací nádoby 500g vypeckovaných broskví a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5. Přidejte 250g medu a 1 zarovnanou čajovou lžičku agar-agaru a vařte 8 minut/100°/Zpětný chod/rychlostí 2. Pokračujete dle předchozího návodu.

Na tento recept lze použít ovoce dle vlastního výběru. V závislosti na obsahu bílkovin v ovoci může džem vykypět až k víku mixovací nádoby. Pokud k tomu dojde, snižte teplotu na 90°C.

Pokud používáte jablečný petkin nebo želatinový přípravek agar-agar, můžete si vybrat své oblíbené sladidlo, např. bílý nebo hnědý cukr, med nebo fruktózu. Nízký obsah cukru nebo jeho absence může snížit dobu uchovatelnosti.

 


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.