3 Žádné související obrázky s tímto receptem
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Džem z kiwi a kaki churma


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

  • 500 g hodně měkkého kiwi - stáhnout slupku
  • 500 g hodně měkkého kaki churma - nemusíme loupat (dáváme do TH jako první a umixujeme)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 Gelfix extra (Dr. Oetker)
  • 350 g cukr, písku
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Jak získat kvalitní džem a ještě ušetřit? Nakupujte hodně zralé ovoce se slevou. I exotické ovoce se takto dá pořídit za zlomek ceny a přitom právě hodně zralé je vhodné na výrobu džemu. Pokud chceme džem s menším podílem cukru a větším podílem ovoce - použijeme GELFIX SUPER 3:1 (Dr. Oetker).

    Kaki rozmixujeme na kaši - aby nebyly kousky slupek (hodně měkké se stekně nedá loupat).

    Přidáme na kousky nakrájene kiwi - už nemixujeme.

    Přidáme Gelfix a 2 lžíce cukru (podle návodu) - 2 lžíce = 20 g

    TH nastavíme na 100 stupňů,  rychlost 2, 4 minuty.

    CCa za 4 minuty dosáhne směs teploty 100 stupňů a teprve zde nastavíme 1 minutu - vařit.

    Potom přidáme zbývající cukr (330 g) + citronovou šťávu a protože nám teplota klesla - musíme nechat dojít opět k bodu varu (cca 3 min.) a potom necháme vařit 5 - 6 minut.

    Vyzkoušíme na talířku lžičkou, zda džem pěkně želíruje (foukáme na kapku, která rychle zasychá).

    Plníme do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.

    Je to vynikající navinulý džem! 

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Nevím za kolik by museli

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:27.

    Nevím za kolik by museli prodávat Kaki aby to byla levná varianta. Vždyť kolem cest toho roste tolik...... Sklep je plný marmelády. tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • no to vypadá na skvělí

    Vložil lussy on 27. listopadu 2013 - 18:02.

    no to vypadá na skvělí tropický džem určitě vyzkouším

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Určitě se dá použít do moučníků - ale vymyslela jsem si ho dnes

    Vložil countrylady on 8. listopadu 2012 - 23:11.

    a vyrobila také poprvé. Např. do piškotu - třeba do dortu by byl dobrý. Svou navinulou chutí zvýrazní právě piškotový dort. Ale cukroví bych asi neslepovala - na to je nejlepší rybízová marmeláda.

    countrylady

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Opět velmi zajímavá

    Vložil Mixinka Thermomixová on 8. listopadu 2012 - 22:51.

    Opět velmi zajímavá inspirace. Používáte takový džem i jako náplň do cukroví nebo moučníků?

    Mixinka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,