3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Džem z kiwi a kaki churma


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Džem z kiwi a kaki churma

  • 500 g hodně měkkého kiwi - stáhnout slupku
  • 500 g hodně měkkého kaki churma - nemusíme loupat (dáváme do TH jako první a umixujeme)
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 Gelfix extra (Dr. Oetker)
  • 350 g cukr, písku
5

Příprava

  1. Jak získat kvalitní džem a ještě ušetřit? Nakupujte hodně zralé ovoce se slevou. I exotické ovoce se takto dá pořídit za zlomek ceny a přitom právě hodně zralé je vhodné na výrobu džemu. Pokud chceme džem s menším podílem cukru a větším podílem ovoce - použijeme GELFIX SUPER 3:1 (Dr. Oetker).
  2. Kaki rozmixujeme na kaši - aby nebyly kousky slupek (hodně měkké se stekně nedá loupat).
  3. Přidáme na kousky nakrájene kiwi - už nemixujeme.
  4. Přidáme Gelfix a 2 lžíce cukru (podle návodu) - 2 lžíce = 20 g.
  5. Thermomix nastavíme na 4 minuty/100°C/rychlostí 2.
  6. Asi za 4 minuty dosáhne směs teploty 100 stupňů a teprve zde nastavíme 1 minutu - vařit.
  7. Potom přidáme zbývající cukr (330 g) + citronovou šťávu a protože nám teplota klesla - musíme nechat dojít opět k bodu varu (cca 3 min.) a potom necháme vařit 5 - 6 minut.
  8. Vyzkoušíme na talířku lžičkou, zda džem pěkně želíruje (foukáme na kapku, která rychle zasychátmrc_emoticons.;).
  9. Plníme do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Je to vynikající navinulý džem!


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Nevím za kolik by museli

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:27.

    Nevím za kolik by museli prodávat Kaki aby to byla levná varianta. Vždyť kolem cest toho roste tolik...... Sklep je plný marmelády. tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • no to vypadá na skvělí

    Vložil lussy on 27. listopadu 2013 - 18:02.

    no to vypadá na skvělí tropický džem určitě vyzkouším

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Určitě se dá použít do moučníků - ale vymyslela jsem si ho dnes

    Vložil countrylady on 8. listopadu 2012 - 23:11.

    a vyrobila také poprvé. Např. do piškotu - třeba do dortu by byl dobrý. Svou navinulou chutí zvýrazní právě piškotový dort. Ale cukroví bych asi neslepovala - na to je nejlepší rybízová marmeláda.

    countrylady

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Opět velmi zajímavá

    Vložil Mixinka Thermomixová on 8. listopadu 2012 - 22:51.

    Opět velmi zajímavá inspirace. Používáte takový džem i jako náplň do cukroví nebo moučníků?

    Mixinka

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,