Ingredience & Porce
1 skleniček/sklenic
Suroviny
- 500 g čerstvých jahod
- 300 g cukr
- 10 g citrónová šťáva
- 2 kusy (plátkové želatiny nebo lžička agar-agar)
Příprava
1. Jahody očistíme, omyjeme a osušíme.
2. Vhodíme je spolu s cukrema a citrónovou šťávou do
a 25s/R 5-7-9. Stěrkou stáhneme zbytky k hákům.
3. Naprogramujeme 30 min/Varoma/R3. Čas bude záležet na jahodách. Po prvních 5 min sundejte odměrku a dejte místo ní na víko košík. Jestli po uvaření bude marmeláda moc tekutá, přidejte 10min a popřípadě jestli bude stále tekutá, přidejte hidratovanou želatinu ve studené vodě a dejte 30s/R3.
4. Nalejte do sklenice, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
- dobrá zkouška je dát talíř na chvíli do ledničky nebo do mražáku a pak něj kápnout trochu marmelády, tak budete vědět, jakou bude mít konzistenci po vychlazení.
- pokud nemáte rádi jahodové jadýrka, tak přelejte ještě za horka přes sítko už rovnou do sklenice, pomáhejte si lžící.
Popište zde přípravné kroky receptu
Popište zde přípravné kroky receptu
Postup
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Inspirace je ze stránek misthermorecetas.com
Tady v zahraničí nemáme produkty jako v CR gelfix apod. Ke gelifikaci je v marmeládě použitá citrónová šťáva.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář!!!Je výborná!!!
!!!Je výborná!!!