3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jahodová marmeláda


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 skleniček/sklenic

Suroviny

  • 500 g čerstvých jahod
  • 300 g cukr
  • 10 g citrónová šťáva
  • 2 kusy (plátkové želatiny nebo lžička agar-agar)
5

Příprava

    Postup
  1. 1. Jahody očistíme, omyjeme a osušíme.


     


    2. Vhodíme je spolu s cukrema a citrónovou šťávou do Zamknout nádobu a 25s/R 5-7-9. Stěrkou stáhneme zbytky k hákům.


     


    3. Naprogramujeme 30 min/Varoma/R3. Čas bude záležet na jahodách. Po prvních 5 min sundejte odměrku a dejte místo ní na víko košík. Jestli po uvaření bude marmeláda moc tekutá, přidejte 10min a popřípadě jestli bude stále tekutá, přidejte hidratovanou želatinu ve studené vodě a dejte 30s/R3.


     


    4. Nalejte do sklenice, uzavřete a otočte dnem vzhůru.


     


    - dobrá zkouška je dát talíř na chvíli do ledničky nebo do mražáku a pak něj kápnout trochu marmelády, tak budete vědět, jakou bude mít konzistenci po vychlazení.


     


    - pokud nemáte rádi jahodové jadýrka, tak přelejte ještě za horka přes sítko už rovnou do sklenice, pomáhejte si lžící. 

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Inspirace je ze stránek misthermorecetas.com

Tady v zahraničí nemáme produkty jako v CR gelfix apod.  Ke gelifikaci je v marmeládě použitá citrónová šťáva.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář