3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švestková staročeská povidla


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Švestková staročeská povidla

  • 1000 g vypeckované švestky
  • 500 g cukr
  • 0,07 litr ocet
  • 1/2 čajová lžička skořice, mletá
  • badián
  • rum
5

Příprava

    Švestková staročeská povidla
  1. 1. Vypeckované švestky zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme přes noc, nejlépe 24 h louhovat pod pokličkou. Krásně pustí šťávu.

  2. 2. Druhý den vše slijeme do Closed lid, kterou přikryjeme košíkem aby nám povidla neprskala ven. Vaříme Varoma R2 Gentle stir setting/60 min.

  3. 3. Po té snížíme teplotu na 80-90 °C a vaříme R2 Gentle stir setting/  120 min. Před koncem přidáme skořici a bydyán. 

  4. 4. Horká povidla slijeme do skleniček, povrch zakápneme rumem. Skleničky uzavřeme a otočíme dnem vzhůru

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Rumem vytvoříme na povrchu tenký film, funguje jako konzervant


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář