Ingredience & Porce
0 porce/porcí
Švestková staročeská povidla
- 1000 g vypeckované švestky
- 500 g cukr
- 0,07 litr ocet
- 1/2 čajová lžička skořice, mletá
- badián
- rum
-
6
3h 15min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
-
Příprava
1. Vypeckované švestky zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme přes noc, nejlépe 24 h louhovat pod pokličkou. Krásně pustí šťávu.
2. Druhý den vše slijeme do
"Zamknout mixovací nádobu" , kterou přikryjeme košíkem aby nám povidla neprskala ven. Vaříme Varoma R2
"Jemné míchání" /60 min.
3. Po té snížíme teplotu na 80-90 °C a vaříme R2
"Jemné míchání" / 120 min. Před koncem přidáme skořici a bydyán.
4. Horká povidla slijeme do skleniček, povrch zakápneme rumem. Skleničky uzavřeme a otočíme dnem vzhůru
Švestková staročeská povidla
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Rumem vytvoříme na povrchu tenký film, funguje jako konzervant
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVyzkoušeno, doporučuji
Vyzkoušeno, doporučuji