3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švestkový džem


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Švestkový džem

  • 1000 g švestek, odpeckovaných
  • 450-500 g cukru
  • 1 odměrka vody
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Švestky bez pecek dáme do Thermomixu, rozmixujeme 10vteřin na R5-6 a přidáme odměrku vody. Poté necháme zahřívat 10min na 100C R 2-3. Potom Varoma na 50min R 2-3. Při dodržení této doby je džem hodně tuhý a dá se používat do buchet či na koláče, podobně jako povidla. Pokud chcete řidší džem, zkraťte dobu Varoma na 30min. Při vaření na Varoma, doporučuji nechat odměrku ve víku - nakřivo ,tak aby mohla pára odcházet. Pokud tam odměrka není, hodně to prská ven.

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Vyzkouscaroneneacute vyacuteborneacute...

    Vložil Pralinka on 30. dubna 2017 - 23:25.

    Vyzkoušené, výborné.. Urodí-li se i letos, švestkový džem, neboli povidla budu dělat opět..

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Místo odměrky postavte na

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 15:14.

    Místo odměrky postavte na víko košík. Pára odchází a nikde nic neprská tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Také vaříme, říkáme tomu

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 15:13.

    Také vaříme, říkáme tomu povidla tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept je opravdu úžasný,

    Vložil Pralinka on 5. října 2013 - 00:40.

    Recept je opravdu úžasný, letos poprve vyzkoušela z čerstvých švestek, vařila pouze 30 min. husté akorát, budu přidávat třeba i do perníku, mám takový recept na něj. Díky! tmrc_emoticons.)

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • mňamka

    Vložil Jaroslava Fortelkova on 4. října 2013 - 11:36.

    Cooking 7mňamka Cooking 6

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept je úžasný. Teď při

    Vložil lussy on 18. září 2013 - 21:23.

    Recept je úžasný. Teď při sklizni švestek se to hodí... Já jednu várku z kila švestek vařila hodinu a povidla byla tuhá. Užasné do buchet a koláču... Další várku už jsem vařila jen 40 minut, aby byla řidší na palačinky... tmrc_emoticons.) Prostě užasné. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, já novou kuchařku

    Vložil Pralinka on 14. ledna 2012 - 18:52.

    Dobrý den, já novou kuchařku nevlastním, povidla jsem ještě nezkoušela, mám švestky zamražené, z nich by to jistě šlo, ale prosila bych upřesnit návod i suroviny, kolik cukru a podobně, Marmeládu dělám z jahod, z ostružin, úžasné, jak v krátké době je hotovo, děkuji předem, zdraví-Jarka   tmrc_emoticons.)

    Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jako povidla to vypadá dobře,

    Vložil IreVo on 19. srpna 2011 - 13:23.

    Jako povidla to vypadá dobře, já jsem udělala jednodušší z nové kuchařky - vařil se jen 20 minut. Je řídký, ale tuze dobrý. Z 650 g ovoce mi to vyšlo na skleničku 450 g a ta velice rychle zmizí. Olizujeme se až za ušima! Party

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,