![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/mn0g9f93-8bcf5-048951-cfcd2-rcaxv697/250efd22-8cfe-4f61-800f-cb5c6b8c8d8a/original/svestkovy-dzem.jpg)
![thumbnail image 2](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/mn0g9f93-8bcf5-048951-cfcd2-rcaxv697/24746e86-a532-4861-bf5d-a2adc6d48e41/original/svestkovy-dzem.jpg)
Doba přípravy
10min
Celkový čas
10min
porce/procí
0
porce/porcí
Úroveň
--
Ingredience & Porce
- 1000 g švestka, odpeckovaných
- 450-500 g cukr
- 1 odměrka vody
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Švestky bez pecek dáme do Thermomixu, rozmixujeme 10vteřin na R5-6 a přidáme odměrku vody. Poté necháme zahřívat 10min na 100C R 2-3. Potom Varoma na 50min R 2-3. Při dodržení této doby je džem hodně tuhý a dá se používat do buchet či na koláče, podobně jako povidla. Pokud chcete řidší džem, zkraťte dobu Varoma na 30min. Při vaření na Varoma, doporučuji nechat odměrku ve víku - nakřivo ,tak aby mohla pára odcházet. Pokud tam odměrka není, hodně to prská ven.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
zkusila jsem povidla i trochu řidší marmeládu a vypadá to dobře i chutná výborně...
Vyzkoušeno - výborné![Lol Lol](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
![Lol Lol](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Vyzkoušené, výborné.. Urodí-li se i letos, švestkový džem, neboli povidla budu dělat opět..
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
Místo odměrky postavte na víko košík. Pára odchází a nikde nic neprská![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Také vaříme, říkáme tomu povidla![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Recept je opravdu úžasný, letos poprve vyzkoušela z čerstvých švestek, vařila pouze 30 min. husté akorát, budu přidávat třeba i do perníku, mám takový recept na něj. Díky!![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
Recept je úžasný. Teď při sklizni švestek se to hodí... Já jednu várku z kila švestek vařila hodinu a povidla byla tuhá. Užasné do buchet a koláču... Další várku už jsem vařila jen 40 minut, aby byla řidší na palačinky...
Prostě užasné. ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dobrý den, já novou kuchařku nevlastním, povidla jsem ještě nezkoušela, mám švestky zamražené, z nich by to jistě šlo, ale prosila bych upřesnit návod i suroviny, kolik cukru a podobně, Marmeládu dělám z jahod, z ostružin, úžasné, jak v krátké době je hotovo, děkuji předem, zdraví-Jarka
Tento robot vlastním již 12 let, jsem s ním velice spokojená.
Jako povidla to vypadá dobře, já jsem udělala jednodušší z nové kuchařky - vařil se jen 20 minut. Je řídký, ale tuze dobrý. Z 650 g ovoce mi to vyšlo na skleničku 450 g a ta velice rychle zmizí. Olizujeme se až za ušima!
Are you sure to delete this comment ?