3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Švestkový džem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

  • 1000 g švestky, vypeckované
  • 450-500 g cukr
  • 1/2 čajové lžičky skořice, mletá
  • 1/2 odměrky, octa
  • 2 polévkové lžíce rum
5

Příprava

  1. Švestky bez pecek dáme do Thermomixu, rozmixujeme 10vteřin na R5-6 a přidáme ocet a skořici Poté necháme zahřívat 10min na 100C R 2-3. Potom Varoma na 50min R 2-3. Při dodržení této doby je džem hodně tuhý a dá se používat do buchet či na koláče, podobně jako povidla. Pokud chcete řidší džem, zkraťte dobu Varoma na 30min. Při vaření na Varoma, doporučuji nechat odměrku ve víku - nakřivo ,tak aby mohla pára odcházet. Pokud tam odměrka není, hodně to prská ven.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Po dovaření pro chuť přidejte 2 lžíce rumu


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář