3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Karamelový vánoční likér


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 litr/litrů

Likér

  • 0,3 litru rum
  • 0,1 litru smetany 33%
  • 1 plechovka salka
  • 1 kus vanilkový lusk
  • 0,8 litru voda
5

Příprava

    Likér
  1. Do mixovací nádoby vložíme košík, vlejeme 800 ml vody a do košíku vložíme plechovky Salka a necháme vařit 90 min./100 °C/rychlost 2.

  2. Vyjmeme plechovku se Salkem a necháme vychladnout. Aby to bylo rychlejší,plechovku dáme do studené vody.V žádném případě neotvírat teplé, všechno by vyteklo a ještě bychom se mohli opařit.

  3. Z mixovací nádoby vyjmeme košík a vylejeme vodu a nasadíme šlehací metličku. Do mixovací nádoby nalijeme rum, smetanu a karamelové salko a přidáme dužinu z vanilkového lusku. Všechno pořádně prošleháme 9 min./70 °C/rychlost 3.

  4. Nalijeme do láhve, tu pak uložíme do chladničky a necháme několik dní odpočívat. Likér hezký zhoustne a propojí se všechny chutě.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Výborné 😀😀😀

    Vložil hana1957 on 2. ledna 2018 - 19:26.

    Výborné 😀😀😀

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Příprava bez problémů, chuť

    Vložil lenka57 on 1. ledna 2016 - 10:14.

    Příprava bez problémů, chuť výborná, jen jsme si přidali rum

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Děkuju za upozornění.

    Vložil Mixinka Thermomixová on 18. prosince 2015 - 13:00.

    Děkuju za upozornění. Doplnila jsem. V kroku 1. vařím na 100 °C a vodu po dovaření vylít. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dobrý den, na kolik stupňů

    Vložil Lynne on 18. prosince 2015 - 12:56.

    Dobrý den,

    na kolik stupňů prosím vaříme salko v kroku 1? A vodu po vyndání salka vylejeme nebo se s ní počítá dál?  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,