Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
1 láhev/láhve
Vaječný likér
- 4 kusy žloutků
- 1 kus salka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 gramů rumu
- smetana, min. 30% tuku, na zředění
5
Příprava
- Do nádoby vložíme šlehací metlu, nasypeme vanilkový cukr a přidáme žloutky.
Mixujeme při teplotě 40 °C/10 min./st.2.
Přidáme Salko a rum. a cca 3 minuty necháme promíchat rychlostí st. 3.
Pokud se nám zdá likér hustý, můžeme zředit smetanou.
A je hotovo!
Dělám pravidelně na Vánoce, abych spotřebovala nahromaděné žloutky z cukroví.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářVaječňák je ůžasný
Vaječňák je ůžasný
Tento recept je sympatičtější
Tento recept je sympatičtější je tu míň žloutků.
vaječňák je vždy výborný
vaječňák je vždy výborný