Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
- 250 g bílá cizrna, suchá
- 1500 g voda
- 30 g sezamová semínka
- 2 stroužek česneku
- 20 g sezamového oleje, panennského
- 60 g olivový olej
- 50 g citrónová šťáva
- 1 čaj, ová lžička soli
- 1 čajová lžička červená paprika, sladká
- pepř černý, mletý, kayenský, podle chuti
-
6
10min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Do mísy vložte cizrnu, přidejte 500 g vody a nechejte nabobtnat 6–8 hodin. Nechejte cizrnu okapat.
- Sezam vložte do mixovací nádoby a pražte 6 min/Varoma/
"Zpětný chod" /rychlostí 1 a melte na prášek 30 vteřin/rychlostí 9. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte cizrnu a přidejte 1000 g vody a vařte 40 min/100°C/
"Zpětný chod" /rychlostí 1. Vložte varný košík, přidržte jej pomocí stěrky, sceďte vyvařenou vodu do mísy a odložte stranou. Sejměte varný košík.
- Přidejte 100 g kapaliny, v níž se cizrna vařila, a stroužky česneku a míchejte 1 min/rychlostí 7.
- Přidejte rozemletý sezam a zbytek surovin, míchejte 20 vteřin/rychlostí 4. Cizrnovou kaši podávejte jako předkrm a dip s pitou, nebo jako doplněk k falafelu, grilovanému lilku, rybě či kuřeti.
- Do mísy vložte cizrnu, přidejte 500 g vody a nechejte nabobtnat 6–8 hodin. Nechejte cizrnu okapat.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářDíky za tip, nemůžu než
Díky za tip, nemůžu než souhlasit.
v receptů je příliš citronové
v receptů je příliš citronové šťávy i oleje, raději bych obojí přidávala opatrně podle chuti...
Pod zajímavým názvem se
Pod zajímavým názvem se skrývá tak výborná a zdravá věc!