Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
2 porce/porcí
Listový čerstvý špenát nebo kopřiva po bulharsku
- 1-2 kusy cibule, žlutá, na půlku
- 60 g panenský olivový olej
- 250 g špenát listový čerstvý, nemražený
- 50 g rajčatový protlak, kvalitní
- 1 špetka pepř černý, mletý
- 1 špetka mořská sůl
- 75 g balkánský sýr (sýr feta)
-
6
-
7Doba přípravy
-
8
-
9
5
Příprava
- 1. Cibuli na půlky rozsekáme 5 sec/R7
2. Přidáme olivový olej
3. Restujeme 3 min/120oC/R1
4. Přidáme listový špenát a sekáme 30 sec./R5
5. Vaříme 10 min./100oC/R1"Zpětný chod"
6. Po cca 8 min. přidáme rajský protlak, sůl a pepř
7. Přidáme balkánský sýr a sekáme 8 sec./R4
8. Sýr se rozpustí - podáváme
9. Vzpomeneme na šikovný bulharský národ
Postup pro Hrníček:
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Podáváme jako lehkou přílohu.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářOoooo, čerstvý špenát!...
Ooooo, čerstvý špenát! Musím se vydat buď na louku pro kopřivy nebo do večerky pro špenát