3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Listový čerstvý špenát nebo kopřiva po bulharsku


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

2 porce/porcí

Listový čerstvý špenát nebo kopřiva po bulharsku

  • 1-2 kusy cibule, žlutá, na půlku
  • 60 g panenský olivový olej
  • 250 g špenát listový čerstvý, nemražený
  • 50 g rajčatový protlak, kvalitní
  • 1 špetka pepř černý, mletý
  • 1 špetka mořská sůl
  • 75 g balkánský sýr (sýr feta)
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    Postup pro Hrníček:
  1. 1. Cibuli na půlky rozsekáme 5 sec/R7
    2. Přidáme olivový olej
    3. Restujeme 3 min/120oC/R1
    4. Přidáme listový špenát a sekáme 30 sec./R5
    5. Vaříme 10 min./100oC/R1 Counter-clockwise operation
    6. Po cca 8 min. přidáme rajský protlak, sůl a pepř
    7. Přidáme balkánský sýr a sekáme 8 sec./R4
    8. Sýr se rozpustí - podáváme
    9. Vzpomeneme na šikovný bulharský národ
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Podáváme jako lehkou přílohu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Ooooo, čerstvý špenát!...

    Vložil Mixinka Thermomixová on 23. března 2017 - 09:05.

    Ooooo, čerstvý špenát! Musím se vydat buď na louku pro kopřivy nebo do večerky pro špenát tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,