Doba přípravy
5min
Celkový čas
35min
porce/procí
2
porce/porcí
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Domácí špecle
- 550 g polohrubé mouky, (lepší s vyšším obsahem lepku)
- 5 kusů vajec
- 200 g vody
- 1 čajová lžička soli
- 40 g másla, (na kousky)
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 550 g polohrubé mouky, 5 vajec, 1 čajovou lžičku soli a 200 g vody a hněťte těsto
"Těsto" /2,5 min., dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky.
Těsto by mělo být hustší a vláknité, snadno se odlepovat od stěrky.
Hotové těsto přendejte do připravené mísy a odložte stranou.
Mixovací nádobu umyjte. - Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu (nebo si ohřejte osolenou vodu v thermomixu do bodu varu).
Těsto rozdělené na dávky postupně protlačte lisem na špecle přímo do vroucí vody (v Thermomixu TM7 bez víka při programu Otevřené vaření
. Špecle jsou hotové, když vyplavou na hladinu (cca 2 min). Vyjměte je z vroucí vody děrovanou lžící. Propláchněte je studenou vodou. - Pokud nejsou špecle určené jako příloha k omáčkám, ale budou tvořit samostatné jídlo, na velké pánvi na středním plameni rozpusťte 40 g másla, scezené špecle vmíchejte do másla, prohřejte je a ochuťte (viz Tipy).
Dobrou chuť. - FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty
Tip
Špecle (z německého spätzle) jsou vhodnou přílohou k masovým pokrmům, ale dají se konzumovat i samostatně (obvykle ochucené aromatickým sýrem, vyškvařenou slaninou, nebo třeba špenátem).
Po uvaření je můžete podávat okamžitě, nebo také opečené na másle. To jim dodá krásně křupavou strukturu a další chuťový tón.
Tradiční kombinace:
Se sýrem a orestovanou cibulkou,
s houbovou omáčkou,
s dušeným zelím a uzeným masem,
restované na másle s bylinkami.
Po uvaření je můžete podávat okamžitě, nebo také opečené na másle. To jim dodá krásně křupavou strukturu a další chuťový tón.
Tradiční kombinace:
Se sýrem a orestovanou cibulkou,
s houbovou omáčkou,
s dušeným zelím a uzeným masem,
restované na másle s bylinkami.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen proTM 7
-
Recept je vytvořen proTM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen proTM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen proTM 31
-
Recept je vytvořen proTM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře