3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Salát z divoké rýže


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

10 porce/porcí

  • 1000 g vody
  • 2 čaj, ové lžičky soli, plus trochu navíc
  • 300 g divoké rýže
  • 100 g zeleného hrášku, mraženého
  • 100 g cukety, nakrájené na kostičky (5 mm)
  • 400 g zeleniny, (např.: 200 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedlubny), nakrájené na kousky
  • 3 snítky čerstvé petržele, pouze listy
  • 0,25 čajové lžičky pepře černého, mletého, plus trochu navíc
  • 60 g balzamikového octu
  • 60 g extra panenského olivového oleje
  • 200 g tuňáka, čerstvého, v oleji, okapaného, rozděleného na malé kousky
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby dejte vodu a 1 čajovou lžičku soli, nasaďte košík a navažte do něho divokou rýži. Vařte 20 min./Varoma/rychlost 1.
    2. Do Varoma mísy vložte hrášek, položte do ní Varoma tácek a na něj dejte kostičky cukety. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 10 min./Varoma/rychlost 1. Rýži, hrášek a cuketu přendejte do velké salátové mísy. Vyprázdněte mixovací nádobu.
    3. Do mixovací nádoby vložte syrovou zeleninu, petrželku, 1 čajovou lžičku soli, pepř, vinný ocet balsamico a extra panenský olivový olej a sekejte 4-5 sek./rychlost 5.
    4. Přidejte tuňáka a mixujte 20 sek./ Counter-clockwise operation /rychlost 2. Zeleninovou směs smíchejte s rýžovou směsí, pomáhejte si přitom stěrkou. Nechte 10 minut marinovat a dochuťte. Podávejte vlažné či studené.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář