1 Chalva

3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chalva


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

20 kus/kusů

Chalva

  • 125 gramů sezamových semínek, bílých
  • 2 polévková lžíce vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce rozinek
  • 2 polévková lžíce medu
  • 6
    5min
    Doba přípravy 5min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

  1. Sezamová semínka pražte na suché pánvi do zlaté barvy. Trvá to asi tři minuty, vyplatí se stát u sporáku a míchat. Nechte zcela vychladnout.

    Studená a opražená semínka vložte do mixovací nádoby, přidejte vlašské ořechy, rozinky a med a mixujte 10 vteřin/rychlostí 10.

    Stěrkou setřete hmotu ze stěn a opět mixujte dalších 8 vteřin/rychlostí 8.

    Výsledná směs by měla být hutná, avšak smetanově hebká.

    Dejte chladit do lednice, minimálně na jednu hodinu.

    Poté tvarujte tyčinky nebo kuličky.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Jde o typickou tureckou pochoutku. V originálním receptu je opravdu velké množství cukru. Má verze je méně sladší, pouze s medem.

Na efekt můžete jednotlivé porce ozdobit oříškem, případně několik zrnky hrubé soli.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.