thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6
Doba přípravy
30min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
20 kus/kusů
Úroveň
střední
  • TM 5
published: 27.07.2025
změněno: 27.07.2025

Ingredience & Porce

Borůvková buchta (i švestková)

  • 3 kusy vejce celá
  • 170 gramů cukru krystal, 3/4 hrnku
  • 380 gramů polohrubé mouky, 2 hrnky
  • 1 hrnek oleje, slunečnicový
  • 250 gramů Mléka, 1 hrnek
  • 1 pytlík kypřícího prášku do pečiva

Drobenka

  • 120 gramů hrubé mouky
  • 100 gramů cukru krystal
  • 90 gramů másla, pokojové teploty

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto na plech
  1. Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" 1. Očištit ovoce, udělat drobenku, zapnout troubu na 200C.

    2 Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" 3 celá vejce a 3/4 hrnku cukru krupice, nasadit metličku a vyšlehat do pěny 60sec/R1/Zpětný chod"Zpětný chod"
  2. Přidat:

    380g polohr.mouky

    kypřící prášek

    1 hrnek oleje

    1 hrnek mléka

    Ponechat metličku a míchat 20sec/R1/Zpětný chod"Zpětný chod" , pak zvednout rychlost a 30sec/R1,5/Zpětný chod"Zpětný chod" a dle potřeby ještě popř. promíchat 10sec/R2/Zpětný chod"Zpětný chod" nebo vylít na plech s pečícím papírem.
  3. Naskladat ovoce na těsto a posypat drobenkou.

    Péct ve vyhřáté troubě na 200C/10 minut, pak stáhnout na 190C/10M a dalších asi 20M/170C.
  4. Drobenka
  5. Do malého robotu na sekání dát

    120g hrubé mouky (může být i polohubátmrc_emoticons.;)

    100g cukru krupice

    90g povoleného másla

    Zadělat vrškem a mixovat asi 30 sec. Hezky se to na drobí.

    Odkaz: https://www.facebook.com/watch/?v=604566649091397

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Borůvková buchta (i švestková)

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: