Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Vepřová panenka na hořtici
- 450 g vepřové panenky
- 100 g bílý žampión, čerstvý
- 75 g Madeirského vína, (nebo bílého Vermouthu)
- 100 g mléko
- 60 g cibule, očištěné a rozkráté na 2 poloviny
- 1 stroužek stroužek česneku, očištěný
- 2 čajové lžičky hrubozrnná hořčice
- 1 čajová lžička dijonská hořčice
- 1/2 kostky drůbeží bujón (0,5 l vody)
- 2 polévková lžíce Crème fraîche, (můžete nahardit směsí smetany a zakysané smetany)
- 1 vrchovatá čajová lžička kukuřičný škrob
- 1 čajová lžička sůl
- pepř
-
6
40min
Doba přípravy 40minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
Očistěte žampiona anakrajte je na plátky.
Nakrájejte panenku na tenké nudličky a vložte ji spolu s žampiony do varného košíčku.
Do nádoby dejte vermouth, nebo madeirské víno, mléko, cibuli, česenk, hořčice, polovinu bujónové kostky, sůl, pepř. Vložte varný košíček do nádoby a vařte 20 - 25 minut/100°C/rychlost 4.
Asi v polovině času vaření promíchejte obsah košíčku pomocí stěrky.
Po uvaření vyndejte maso s žampiony z košíčku a dejte je na talí, uchovejte v teple.
Do nádoby přidejte Crème fraîch a kukuřičný škrob, povařte 3 minut/80°C/rychlostí 4.
Vzniklou omáčkou přelijte maso.
Postup
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářPanenku jsem ještě nedělala, v této verzi...
Panenku jsem ještě nedělala, v této verzi dopadla výborně, hlavně ta omáčka byla vynikající. Jen místo čerstvých žampiónů jsem použila mražené.
Bezva kombinace chutí:-)
Bezva kombinace chutí
opět skvělí recept, který
opět skvělí recept, který stojí za vyzkoušení
:bigsmile: