3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Loffyho Francouzské Bagety


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 kus/kusů

Francouzské bagety

  • 300 gram voda
  • 500 gram hladká mouka, pšeničná
  • 1/2 kostka droždí, čerstvé
  • 1 čajová lžička cukr
  • 2 čajová lžička sůl
  • 25 gram olivový olej
  • 6
    2h 0min
    Doba přípravy 30min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Postup v TM6
  1. Do mixovací nádoby dejte vodu, 100g mouky, rozdrobené droždí a cukr. Míchejte 2min./37°C/rychlost 2
  2. Přidejte zbytek mouky (400g), sůl, olej a hnětte TěstoTěsto/3 min.
  3. Nechte kynout v mixovací nádobě 30 minut.
  4. Troubu si předehřejte na 220°C horní a spodní ohřev. Rošt dejte do střední pozice. Pokud máte parní troubu, tak s přídavkem páry - kůrka bude propečenější. Pokud nemáte parní troubu, umístěte ještě pod rošt do nejnižší pozice hlubší plech.
  5. Těsto přendejte z mixovací nádoby stěrkou na pomoučený vál, rozdělte na tři díly, vyválejte 3 bagety a přendejte na speciální plech na bagety, nebo na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjte navlhčenou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 15 minut.Tip: Pokud Vám zbyde těsto na nožích mixovací nádoby, strčte jí do thermomixu a zvolte Turbo/0.5s Těsto se tak rozstříkne na stěny nádoby odkud ho jednoduše setřete stěrkou.
  6. Sundejte utěrku, ostrým nožem nebo žiletkou udělejte do baget podlouhlé rýhy a vložte do trouby. Pokud nemáte parní troubu tak do spodního plechu v troubě "chrcněte" hrnek vařící vody (POZOR NA OPAŘENÍ !!!) a troubu rychle zavřete. Pečte 20 minut.
  7. Po upečení vyndejte z trouby a nechte minimálně 30 minut vychladnout na roštu.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Použijte speciální plech na pečení baget.

Pokud nemáte parní troubu, dejte před předehřátím do spodní pozice ještě jeden plech a při vkládání baget na tento plech vylejte hrnek vařící vody (pozor na opaření !!!) a rychle zavřete troubu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.