3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Toastový chléb


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

15 plátek/plátky

Toastový chléb

  • 500 gram hladké mouky
  • 40 gram moučkový cukr
  • 7 gram instantní droždí
  • 10 gram soli
  • 275 gram Mléka
  • 50 gram másla, pokojové teploty, + na vymazání formy
  • 45 gram vejce, + na potření
  • 6
    3h 0min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    • Appliance TM 5 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 5
      Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

    Těsto
  1. Do nádoby dejte 500g mouky, 40g moučkového cukru, 10g soli a 7 g instantího droždí.
  2. promíchejte 30s rychlost 5
  3. přidejte 275g mléko, 45g vejce a 50g změklého másla
  4. Těsto 3-4 minuty
  5. Vymažte formu o rozměrech 22 x 12 x 8 cm máslem.
  6. Dejte těsto na pomoučenou pracovní desku a vytvarujte bochníku a dejte do vymazané formy.
  7. Nechte kynout 90-120 min, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  8. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  9. Vykynutý bochník potřete rozšlehaným vajíčkem. Dejte do vyhřáté trouby (do dolní třetiny) a pečte asi 45 až 50 minut (viz tip). Chléb v polovině pečení zkontrolujte a znovu potřete vajíčkem.

    Upečený chléb nechte chvíli vychladnout. Okraje opatrně uvolněte od formy a pomalu vyklopte. Dejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Chléb je hotový, když jeho vnitřní teplota ve středu dosáhne na 87 °C (popř. můžete otestovat špejlítmrc_emoticons.;). Pokud se na povrchu moc připaluje, zakryjte jej alobalem. Finální délku pečení je potřeba vychytat vzhledem k velikosti a vlastnostem použité formy.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.