3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Šrotový chléb


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Příprava šrotu

  • 100 g pšeničných otrub (šrotu)
  • 0,21 litr vařící vod

Těsto

  • 300 g celozrné pšeničné mouky
  • 150 g žitná mouka
  • namočený šrot
  • 0,21 litr voda
  • 2 čajové lžičky mořská sůl
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • 1/2 čajové lžičky cukr
  • 1/2 čajová lžička chlebového koření
  • semínka dle chuti - dýňová, lněná, slunečnicová, sezamová
5

Příprava

    Šrotový chléb
  1. 1. Pšeničný šrot přelijeme vařící vodou, zakryjeme mikrotenem a necháme v teple 24 hodin stát.

  2. 2. Druhý den vložíme do Closed lid všechny ingredience, kromě semínek, a uhněteme těsto RDough mode /5 min. Ke konci hnětení přidáme semínka dle chuti. Těsto necháme kynout v nádobě cca 2 hodiny.

  3. 3.  Vykynuté těsto přendáme do formy nebo vytvarujeme bochník, posypeme semínky a necháme ještě cca 30 min kynout. Mezitim si vyhřejeme troubu na 250 °C. 

  4. 4. Chléb pečeme 20 min na 250 °C, poté zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 30 min. Na počátku potřeme slanou vodou a cca 5 min před dopečením podruhé. Při pečení vložíme do trouby misku se studenou vodou.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Chlebové koření si míchám sama: Kmín, fenykl, anýz, koriandr. Vše stejným dílem vložím do Closed lid a rozemelu R10/15s. Vodu nahrazuji syrovátkou, která mi zbývá při výrobě sýra Labneh z jogurtů.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.